Ţinutul Zimbrului, declarat destinaţie ecoturistică. Unde mai sunt trei astfel de zone în România

Ţinutul Zimbrului, declarat destinaţie ecoturistică. Unde mai sunt trei astfel de zone în România

Ţinutul Zimbrului se suprapune cu Parcul Natural Vânători-Neamţ sursa FOTO: Facebook/PNVN

Microregiunea din Parcul Natural Vânători-Neamţ a primit actul oficial care certifică acest statut, din partea Agenţiei Naţionale pentru Turism.

Ţinutului Zimbrului, zona din Parcul Natural Vânători-Neamţ care cuprinde localităţile Târgu Neamţ, Agapia, Bălţăteşti, Crăcăoani şi Vânători-Neamţ, a devenit a patra destinaţie ecoturistică din România.
 
Statutul a devenit oficial după ce preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism, Anca Pavel-Nedea a înmânat oficial diploma de destinaţie ecoturistică reprezentanţilor Administraţiei Parcului Natural Vânători-Neamţ, la recentul Târg Naţional de Turism.
 
Statutul de destinaţie ecoturistică acordat Ţinutul Zimbrului este aprobat pentru o perioadă de trei ani, din noiembrie 2016 şi până în 2019.   
 
„Avem toate atributele, resursele necesare, dar ne trebuie promovarea şi turişti dornici să petreacă timp în aer liber. Declararea va creşte promovarea pe plan naţional. Vor veni «ecoturişti», oameni dispuşi să petreacă mai mult timp în destinaţie. Vizitatorul tipic din zona noastră stă 1-1,5 nopti, faţă de ecoturişti care stau în medie două-trei nopţi. Un rol important le revine şi proprietarilor de pensiuni, pentru că turiştii au contact direct cu ei“, a declarat Sebastian Cătănoiu, directorul Administraţiei Parcului Natural Vânători-Neamţ.
 
Proiectul "Ecoturism în Ţinutul Zimbrului" este implementat de Asociaţia Ţinutul Zimbrului, din care fac parte Parcul Vânători, cele cinci primării şi mai multe asociaţii turistice din zonă. Perioada de implementare este 1 iulie 2015 -30 iunie 2019, scopul fiind consacrarea şi promovarea Ţinutului Zimbrului ca destinaţie ecoturistică.
 
În afară de Ţinutul Zimbrului, celelate trei destinaţii ecoturistice din ţară sunt Creasta Cocoşului (Maramureş), Piatra Craiului (Braşov) şi Ţara Haţegului (Hunedoara).
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările