„Ţâţă“, ultimul pe lista urmăriţilor din Neamţ

„Ţâţă“, ultimul pe lista urmăriţilor din Neamţ

Tâţă i-a pus pe drumuri pe mascaţi. Acesta nu este de găsit de aproape două luni

Alţi 163 de nemţeni sunt în bazele Inspectoratului Judeţean de Poliţie pentru că se sustrag arestrării sau executării unor condamnări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Simona-Liliana Mutu (33 de ani), din Petricani, are o istorie aparte. „Femeia a fost condamnată pentru omor deoarece în august 2001 şi-a abandonat copilul nou-născut. Bebeluşul a fost găsit mort, înfăşurat într-un cearşaf“, spune comisar-şef Mădălina Berejan, de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ. Aceasta a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

A mai născut patru copii
Simona Mutu este dată în urmărire de acum trei ani, deoarece, în perioada 2003-2008, femeia a beneficiat de întreruperea executării pedepsei pentru că a rămas însărcinată şi a născut patru copii. „Din informaţiile noastre, Mutu Simona-Liliana este acum arestată în străinătate şi urmează să fie preluată în ţară în vederea executării mandatului. Abia după ce va trece graniţa şi va fi preluată de noi va fi scoasă de pe lista persoanelor date în urmăre“, mai spune comisarul şef Berejan.

Din baza de date a Poliţiei va fi eliminat în curând şi Radu Cătălin, de 37 de ani, care va fi trimis după gratii pentru o perioadă de şase ani. Romaşcanul, cunoscut în lumea interlopă cu porecla de „Mucea“, a fost prins de poliţiştii din afara ţării, la trei ani de la data emiterii mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea.

Vedeta Guţă, în bazele Poliţiei
Radu Cătălin a fost condamnat pentru trafic de persoane după ce în 2003 a racolat mai multe persoane şi le-a obligat să se prostitueze în ţările vest-europene. În lista nemţenilor daţi în umărire se regăseşte de mai bine de şapte ani şi Vedeta Guţă. Tânăra de 28 de ani, din Roman, nu a devenit cunoscută datorită numelui ales de părinţi, ci pentru că a furat 20 de lei din portofelul unei feme, iar acum figurează în baza de date a Poliţiei cu nemţeni urmăriţi. Dacă va fi prinsă, tânăra va sta doi ani după gratii pentru furt calificat. Cel mai nou pe lista urmăriţilor este Adrian Marin-Botez, cunoscut mai ales după porecla „Ţâţă“.

Interlopul implicat în atacul de tip mafiot comis asupra lui Ioan Dumitru Mironescu, zis „Puiu“, nu este de găsit. De mai bine de o lună, pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru tentativă de omor. Poliţiştii bănuiesc că „Ţâţă“, împreună cu alţi doi locotenenţi care l-au bătut pe Mironescu la bariera de cale ferată din Bacău, au plecat din ţară. „În ceea ce îl priveşte pe Adrian Marin Botez, punerea în executare a mandatului de arestare preventivă a revenit IPJ Bacău“, a spus comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ. Fotografiile cu nemţenii daţi în urmărire pot fi vizualizate pe site-ul Poliţiei Neamţ, iar cei care îi văd pot sesiza oamenii legii.

I-a băgat în ceaţă pe mascaţi
În primele zile ale căutărilor demarate în cazul lui Adrian Botez, zis „Ţâţă“, poliţiştii cu cagule au oprit din greşeală o maşină în care credeau că se află urmăritul. Oamenii legii au reţinut doi ardeleni aflaţi în trecere prin Piatra Neamţ. Pe 9 mai 2011, Liviu Drulea, din Zalău, şi Gheorghe Pop, din Satu Mare, s-au plâns autorităţilor că au fost ridicaţi abuziv de pe stradă, în timp ce circulau prin centrul municipiului. „În urma acestei arestări brutale, am suferit din cauza şocurilor, a stresului, deoarece nimeni nu ne-a dat nicio explicaţie“, s-a plâns Gheorghe Pop prefectului de Satu Mare.

citeste totul despre: