Şoferiţă beată pulbere, cascadorii pe un drum naţional. Ce alcoolemie avea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina scăpată de sub control a spulberat un gar din piatră FOTO Ziarpiatraneamţ.ro
Maşina scăpată de sub control a spulberat un gar din piatră FOTO Ziarpiatraneamţ.ro

O şoferiţă beată pulbere, aproape de comă, a fost protagonista unei cascadorii pe un drum, etilotestul indicând o valoare mare.

Poţiţiştii rutieri au fost solicitaţi să intervină astăzi, 13 august 2021, pentru a face cercetări în cazul unui accident petrecut pe drumul naţional Piatra Neamţ - Târgu Neamţ. Nedoritul eveniment a avut loc în jurul orei 12.00, pe strada Cetatea Neamţului, la ieşirea din primul oraş menţionat, protagonistă fiind o şoferiţă. 

Nu una care avea permis auto de puţin timp, ci o femeie în vârstă de 58 de ani. Ea se îndrepta către domiciliu, comuna Gârcina. La un moment dat, a pierdut controlul volanului, a zburat peste un şanţ şi un trotuar, oprindu-se într-o curte, nu înainte de a dărâma un gard masiv, construit din piatră. 

Accidentul putea avea urmări foarte grave, dar atunci când conducătoarea auto a „pierdut“ direcţia de deplasare pe trotuar nu se afla nici un pieton. Şoferiţa a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, pentru 

acordarea de îngrijiri medicale. 

Testului cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că este cercetată pentru de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Se poate spune, fără a greşi, că şoferiţa era în pragul comei alcoolice, care se instalează pe la 2 la mie, deoarece valoarea reală se măsoară în urma analizei sângelui şi este dublă faţă cea indicată de etilotest. 

Cu o zi înainte de acest accident, 130 de abateri au fost constatate de poliţişti în timpul unei acţiunii desfăşurate în sistem integrat, pe şoselele Neamţului. Au fost întocmite trei dosare penale, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul rutier, dintre care două pentru conducere sub influenţa alcoolului, aplicate 129 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 64.000 de lei şi reţinute zece de permise de conducere. 

Joi, 12 august, poliţiştii au depistat în flagrant pe raza localităţii Doljeşti şi în Târgu Neamţ, doi bărbaţi care conduceau autoturisme, deşi se „cinstiseră“ înainte cu licori interzise. Testele cu etilotestul a indicat valori de 1.24 mg/l, respectiv 1.08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Date fiind accidentele grave înregistrate în ultima perioadă pe drumurile din Neamţ, poliţiştii au anunţat că vor intensifica, în acest weekend, controalele pentru menţinerea unei atitudini prudente şi evitarea unor evenimente nedorite. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Versuri sfâşietoare de adio pentru cinci tineri înecaţi. „La Siret, pe malul stâng, Stau mamele şi plâng, Plâng şi satele vecine, Şi măicuţele străine“

 

Românii pe care păcatele trecutului îi ajung din urmă. Pentru ce sunt extrădaţi în diverse ţări europene

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite