Şocanta cerere a unui profesor acuzat că a agresat sexual mai multe eleve minore. Instanţa i-a admis-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul cercetat penal preda şi la Liceul Ruset Roznovanu FOTO ZiarRoznov
Profesorul cercetat penal preda şi la Liceul Ruset Roznovanu FOTO ZiarRoznov

O instanţă de judecată a admis o cerere şocantă a unui profesor de sport, care este acuzat că a gresat sexual câteva eleve minore

Un profesor de sport din Neamţ, care este în centrul unui scandal de natură sexuală, fiind acuzat de agresiune în formă continuată a unor eleve minore, cărora le „preda“ cu totul altceva decât era prevăzut în programa şcolară a disciplinei, şochează printr-o decizie pe care a luat-o după ce a fost arestat preventiv o perioadă, iar apoi plasat în arest la domiciliul părinţilor. 

Ştefan Burlacu, în vârstă de 28 de ani, din oraşul Roznov, a adresat magistraţilor de la Jucătoria Piatra Neamţ, instanţă care hotărâse anterior privarea de libertate, o petiţie în care cerea permisiunea de a pleca de la adresa unde era în arest domiciliar, pentru a se prezinta la examenul de titularizare pe post. 

Adică să obţină titularizarea pe o cadedră în învăţământ. Fiind vorba despre o cerere privitoare la dreptul la muncă, judecătorii au admis cererea. Totuşi, doleanţa profesorului este oarecum controversată, pentru că, în caz că va fi găsit vinovat, pe lângă pedeapsa aplicată, instanţa poate decide interdicţia de a mai preda o perioadă de câţiva ani. 

„Acordă inculpatului Burlacu Ştefan, cercetat în cadrul dosarului nr. 2445/P/2021 al Parchetului de pe

lângă Judecătoria Piatra Neamţ pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală în formă continuată (...) permisiunea de a părăsi imobilul la data de 14.07.2021, în intervalul orar 07:30-16:30, în vederea prezentării la examenul de titularizare ce se va desfăşura la Colegiul Naţional Calistrat Hogaş din Piatra Neamţ“, se arată în hotărârea magistraţilor. 

Aceeaşi decizie s-a luat şi pentru data de 21 iulie 2021, când va avea loc a doua probă a concursului de titularizare. Arestarea profesorului a fost hotărâtă pe data de 5 iulie 2021, fiind admisă propunerea poliţiştilor şi procurorilor care-l acuzat de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune

sexuală. 

A fost dispusă şi o anchetă disciplinară

Din ancheta efectuată, a rezultat că cel în cauză a avut un comportament deviant faţă de mai multe eleve de la clasele unde preda, faptele petrecându-se timp de mai multe luni. El era încadrat ca suplinitor, având ore la Şcoala Gimnazială din comunele Rediu şi Podoleni, dar şi la Liceul Gheorghe Ruset Roznovanu din Roznov. Victimele acestuia sunt minore şi au vârste cuprinse între 7 şi 12 ani. 

Cercetările în acest caz au demarat pe data de 25 iunie a acestui an. Părinţii unei fete de 11 ani, elevă în clasa a IV-a la unitatea din Rediu, au sesizat conducerea şcolii şi apoi organele de cercetare penală, după ce au descoperit în telefonul fiicei mesaje cu tentă sexuală de la profesorul care preda disciplina sport. Odată demarate investegaţiile, acestea aveau să arate că minora nu era singura

victimă a cadrului didactic. Acesta a transmis pe o reţea de socializare mai multe mesaje cu caracter obscen, altor eleve făcându-le avansuri sexuale directe, se pare „pipăindu-le“. 

„Un bărbat, în vârstă de 28 ani, din oraşul Roznov, ar fi transmis prin intermediul unei reţele de socializare unor minore, mai multe mesaje cu conotaţii sexuale. Totodată, persoana în cauză, în

calitate de profesor de educaţie fizică şi sport, la o unitate şcolară din judeţul Neamţ, ar fi manifestat un comportament neadecvat cu tentă sexuală, faţă de mai multe minore, eleve la unitatea de învăţământ unde acesta era încadrat“, declara Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. 

Despre ancheta în cazul cadrului didactic, conducerea Inspectoratului Şcolar Neamţ a fost anunţată la demararea cercetărilor, pe data de 25 iunie. inspectorul general Mihai Obreja afirmând că a înştiinţat, conform uzanţelor şi Ministerul Educaţiei. Profesorul a fost deja pus în discuţia unei comisii de disciplină, urmând să se decidă dacă va fi sau nu îndepărtat din sistem. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Cine este „Bulă“, interlopul exhibiţionist de care se tem patronii de baruri. Pentru ce a fost condamnat

Un interlop, ultraj în sala de judecată. Magistrat înjurat ca la uşa cortului de Merişor, un individ urmărit general

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite