Şi-a tranşat fiul cu bomfaierul, după care a aruncat bucăţile în apele Siretului. Detaliile unei crime oribile

Şi-a tranşat fiul cu bomfaierul, după care a aruncat bucăţile în apele Siretului. Detaliile unei crime oribile

Alte părţi din cadavru au fost descoperite în Siret de pompieri. FOTO ISU Neamţ

La Tribunalul Neamţ începe procesul unui septuagenar care este acuzat de crimă, cazul fiind rezolvat după ce un braţ al victimei a fost descoperit de un pescar.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ au finalizat urmărirerea penală şi au dispus trimiterea în judecată a unui septuagenar care şi-a ucis fiul, i-a tranşat corpul, iar părţile din cadavru le-a aruncat în Siret. 
 
În cauză este vorba de Vasile Croitoru, de 73 de ani, din localitatea Cotu Vameş, un sat aflat pe malul râului, în apropiere de municipil Roman, acesta fiind acuzat de omor calificat şi profanare de cadavre. 
 
Dosarul va fi în procedură de Cameră preliminară circa două luni, timp în care se va verifica temeinicia administrării probelor, după care, cel mai probabil, vor fi audieri de martori, a inculpatului şi va fi pronunţată o sentinţă. 
 
Şocantul caz de violenţă extremă a fost rezolvat, mai repede decât se spera iniţial, de o echipă de criminalişti de la Parchetul şi Poliţia Neamţ, la momentul demarării cercetărilor „existând“ doar o mână, secţionată de la cot, cu antebraţul şi palma. 
 
A fost însă de ajuns pentru a furniza o probă esenţială, în cele din urmă stabilindu-se că o crimă îngrozitoare îl avea ca autor pe un bătrân, iar ca victimă pe fiul de 45. Cercetările în această speţă au început pe data de 6 august 2020, când un pescar de 29 de ani, care-şi „omora“ timpul pe malul Siretului, a făcut o descoperire macabră. 
 
În apă plutea un braţ uman, secţionat de la cot, astfel că a sunat la 112. Anchetatorii sosiţi la locul indicat au constatat că fragmentul uman prezenta urme de „amputare“ şi nu din cele specifice după ce un cadavru stă mult în apă, în cazuri de înec, conturându-se astfel ipoteza unui omor. 
 
Iar criminaliştii au decis să se „folosească“ de singurul indiciu avut, efectuându-se o experiză 
dactiloscopică. Şi ceea ce sperau s-a întâmplat, amprentele degetelor din restul de braţ aparţineau unei persoane de 45 de ani, Ioan Croitoru, care avea antecedente panale. A fost o formalitate să se
ajungă la tatăl acestuia, care avea să recunoască săvârşirea oribilei crime şi ce l-a determinat să-şi ucidă fiul.
 

Fiica acuzatului nu s-a constituit parte civilă în proces

„În urma unei expertize dactiloscopice efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că membrul superior aparţine unui bărbat de 45 de ani, din Roman. În baza activităţilor informativ investigative desfăşurate cu operativitate a reieşit faptul că, în perioada 1-5 august a.c., pe fondul unei stări conflictuale şi a consumului de alcool, un bărbat de 73 de ani, din Roman, l-ar fi agresat pe fiul său cu un obiect tăietor-înţepător, în timp ce se aflau în incinta locuinţei, în urma leziunilor suferite survenind decesul acestuia“, se arata într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 
 
Ulterior, în apele râului, cadrele de la ISU Neamţ au mai descoperit şi alte fragmente din cadavru. În familia celor doi, starea de spirit nu era prea normală, conflicte violente fiind generate de fiul care căzuse în patima beţiei şi nici nu era „uşă de biserică“, având antecedente penale. 
 
Aşa se face că, pe fondul consumului de alcool, viitoarea victimă îşi bătea tatăl, acest lucru  petrecându-se mai des în ultimii ani, mai ales după moartea mamei. Cercetările au mai stabilit că ultimul conflict între cei doi a avut loc pe 5 august. Cel mai probabil, fiul a venit iar beat acasă, şi-a agresat tatăl, iar acesta, sătul de tratamentul aplicat, a reuşit să pună mâna pe un cuţit, sfârşind pentru totdeauna conflictele în familie. 
 
Urma ca ancheta să stabilească şi de ce septuagenarul şi-a depesat fiul, dar se bănuieşte că a acţionat aşa pentru a îngreuna eventuale cercetări şi pentru a nu fi descoperit. După tranşare, părţile corpului au fost puse într-o pătură, iar cu o maşină au fost transportate şi aruncate în râul Siret. 
 
„În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost prezentat procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de omor şi profanare de cadavre sau morminte, după care s-a dispus arestarea preventivă“, au mai transmis anchetatorii. 
 
Recent, acuzatul a cerut să fie arestat la domiciliu, dar două instanţe, Tribunalul Neamţ şi Curtea de Apel Bacău i-au respins acţiunile. În cauză este o singură parte vătămată, sora victimei, fiica inculpatului, care nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.
 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările