FOTO Zeci de biciclişti au pedalat printre dealuri şi coline, descoperind frumuseţile naturii

FOTO Zeci de biciclişti au pedalat printre dealuri şi coline, descoperind frumuseţile naturii

Zeci de biciclisti au luat parte la eveniment

Bihorenii şi turiştii au pedalat într-o zonă montană spectaculoasă, cu atracţii naturale, mănăstire şi oameni primitori, în cadrul unei excursii organizate de Agenţia de Management al Destinaţiei (AMD).

Ştiri pe aceeaşi temă

"Traseul pe două roţi a pornit din mijlocul satului Coleşti (...). Apoi, frumuseţile carstice din platoul Vaşcău, satul Izbuc şi mănăstirea Izbuc, oamenii ospitalieri care i-au întâmpinat sau chiar găzduit pe turişti, au fost atracţii pentru o ieşire de neuitat în natură", a declarat Gabriel Bonaciu, organizator în Agenţia de Management al Destinaţiei. 

Evenimentul numit "Printre Dealuri şi Doline" a avut în program parcurgerea rutei Coleşti - Platoul Vaşcău - Sat Izbuc - Sat Călugări - Mănăstirea Izbuc şi retur, ce măsoară 25 de kilometri.  A fost un traseu accesibil, în cea mai mare parte pe asfalt, atât tinerilor, cât şi familiilor cu copii.

Transportul turiştilor din Oradea spre Coleşti (95 de km) şi retur s-a realizat cu autocarul,  în limita a 100 de locuri, iar preţul călătoriei dus-întors a fost de 30 de lei pentru o persoană.

Cei care au ales să rămână peste noapte în Coleşti au avut la dispoziţie, gratuit, o zonă de camping cu apă potabilă şi toalete. În plus, au putut lua parte la un ceaun cu mâncare, la un foc de tabără şi un concert live, dar şi la o drumeţie prin Munţii Codru Moma.

Evenimentul a fost organizat de Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor (aparţinând de Consiliul Judeţean), Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Codru Moma în parteneriat cu CJ, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Bihor şi Bellotto Marghita (transport biciclete).

citeste totul despre: