Vizită electorală cu huiduieli şi peripeţii  la Maternitatea Oradea: Daea s-a blocat în lift, Dăncilă era să-şi piardă un pantof

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Laura Gal
FOTO: Laura Gal

Vizita electorală a premierului demis Viorica Dăncilă în Oradea a fost plină de peripeţii. La maternitatea din oraş, şefa social-democraţilor s-a împiedicat şi era să-şi piardă pantoful şi să cadă, în timp ce ministrul Agriculturii, Petre Daea, a rămas blocat în lift mai bine de 5 minute.

Candidata PSD la alegerile prezidenţiale a sosit la Maternitatea Oradea însoţită de ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Culturii, Daniel Breaz, prefectul judeţului, Ioan Mihaiu, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, secretarul de stat Lilla Debelka, senatorul Florian Bodog, deputatul Ioan Sorin Roman şi ex-parlamentarul Emilian Pavel.

Coloana oficială a intrat pe poarta spitalului în huiduielile reprezentanţilor Oradea Civică, care au venit înarmaţi cu megafoane, dar şi cu o uriaşă pancartă roşie care avea imprimat un cap de mort încadrat de doi trandafiri şi textul "PSD nu e un partid de stânga, ci un grup infracţional organizat".

Tot în faţa spitalului s-au adunat şi manifestanţii anti-avort, care protestează în fiecare zi, începând din 25 septembrie, la Maternitate. Tăcuţi, oamenii afişau fotografii şi mesaje bilingve. "Orice fiinţă umană are dreptul la viaţă", "Femeile însărcinate au nevoie de ajutor, nu de avort", "Fiecare Făt este frumos şi merită să trăiască", au fost doar câteva dintre mesajele de pe pancartele lor.

dancila

Dăncilă şi suita sa nu au oprit, însă, maşinile, până în curtea spitalului, iar bodyguarzii au închis apoi porţile, în timp ce, în faţa clădirii, jandarmii sosiţi cu maşina de intervenţie au scos camerele de filmat şi au început să-i legitimeze pe manifestanţi. 

Distras de agitaţia din zonă, şoferul unui Audi a virat de pe un drum secundar fără să se asigure, moment în care şoferul unui BMW aflat pe drumul prioritar a tras de volan ca să evite un accident, izbind violent un alt Audi care aştepta cuminte la "Stop", avariindu-i serios partea laterală.

dancila

 În tot acest timp, în spatele porţilor închise ale Maternităţii, cu strigătele manifestanţilor în fundal, Viorica Dăncilă şi alaiul electoral au inspectat saloanele alături de managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp, medici şi asistente, însă incidentele au continuat. Ministrul Petre Daea, prefectul judeţului şi deputatul Ioan Sorin Roman au rămas blocaţi împreună cu câţiva ziarişti într-un lift, mai bine de 5 minute, iar Viorica Dăncilă s-a împiedicat şi era să-şi piardă un pantof în timp ce cobora scările.

"Sănătatea nu trebuie să aibă culoare politică"

Întrebată de ziarişti despre declaraţiile controversate ale primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, pe tema spitalului pentru copiii bolnavi de cancer, construit din fonduri private de Asociaţia Dăruieşte Viaţă, Dăncilă a spus că nu a reuşit să se informeze, dar a menţionat că va susţine "orice investiţie care poate ajuta oamenii". 

dancila

Premierul demis a condamnat politizarea problemelor din Sănătate, susţinând că "Sănătatea nu trebuie să aibă culoare politică". "Cei care încearcă să politizeze un lucru bun pentru oameni sunt inclusiv persoane care încearcă să se urce pe tragediile unor oameni, nu acţionează corect. Pe mine nu mă interesează partea politică acum. Mă interesează investiţia şi atâta timp cât şi-a atins scopul şi poate ajuta copiii, oamenii, pentru mine este un lucru foarte bun", a mai susţinut Dăncilă.

Premierul demis Viorica Dăncilă s-a aflat, joi, în Oradea, unde a vizitat şantierul Sălii Polivalente şi Maternitatea, comunele Sânmartin, Borod, Remetea iar apoi municipiul Beiuş. Ultimul eveniment de pe agenda lui Dăncilă a fost o întâlnire cu simpatizanţii şi militanţii PSD la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite