VIDEO Timp de două seri, palatele au prins viaţă iar acrobaţii au dansat pe pereţi în Oradea în faţa a mii de spectatori

VIDEO Timp de două seri, palatele au prins viaţă iar acrobaţii au dansat pe pereţi în Oradea în faţa a mii de spectatori

Ziua Internaţională Art Nouveau a fost sărbătorită cu fast, la sfârşitul săptămânii, în Piaţa Unirii din Oradea, unde sâmbătă şi duminică au avut loc proiecţii spectaculoase de tip video mapping dar şi acrobaţii pe faţadele Palatului Vulturul Negru şi pe clădirile de lângă acesta, însoţite de mini recitaluri de saxofon, executate la unul dintre balcoanele clădirii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Proiecţiile au fost urmărite de mii de turişti şi orădeni care au umplut uriaşa piaţă, fotografiind şi filmând spectacolul de muzică, acrobaţii şi lumini.
 
 Anul acesta, proiecţiile au fost inspirate de detaliile clădirilor Art Nouveau din Oradea, cum ar fi porţile, balustradele şi alte elemente de feronerie. 
 
La un moment dat, pe Palatul Vulturul Negru a apărut un fluture uriaş, iar apoi faţadele s-au transformat în doar câteva secunde în altele cu ajutorul tehnologiei de tip video mapping.
 
 
Tot în Piaţa Unirii a fost vernisată, sâmbătă, o expoziţie stradală dedicat moştenirii Art Nouveau a Oradiei. 
 
Manifestările sunt organizate în cadrul proiectului "Protejarea şi promovarea sustenabilă a moştenirii Art Nouveau în Regiunea Dunării", finanţat prin Programul de Cooperare Transnaţională Dunărea.
 
Proiectul a fost iniţiat de Primăria Oradea, în cadrul unui parteneriat format din 10 organizaţii din 7 ţări europene. 
 
Una dintre activităţile cuprinse este sărbătorirea Zilei Internaţionale Art Nouveau, iniţiativă menită să promoveze valorile, importanţa şi frumuseţea creaţiilor realizate în acest stil.
În 2018 au avut loc proiecţii doar pe Palatul Vulturul Negru, acestea nefiind însoţite de acrobaţii.
 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: