VIDEO Scandal la conferinţa de presă a lui Tăriceanu din Oradea. Membrii unei asociaţii, luaţi pe sus de SPP-işti. ALDE şi SPP reacţioneză

VIDEO Scandal la conferinţa de presă a lui Tăriceanu din Oradea. Membrii unei asociaţii, luaţi pe sus de SPP-işti. ALDE şi SPP reacţioneză

Foto: Captura ebihoreanul.ro

Scandal la conferinţa de presă organizată joi după-amiază la Oradea de preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, doi membri ai Asociaţiei Oradea Civică fiind luaţi pe sus de SPP-işti. Unei reporteriţe care a filmat scena i s-a interzis accesul în sală. ALDE şi SPP se apără.

UPDATE Reacţia ALDE. Referitor la incidentul petrecut la Oradea, la începutul conferinţei de presă susţinută de preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, facem următoarele precizări:

1. În sala de conferinţă le-a fost permis accesul tuturor jurnaliştilor pe baza legitimaţiei de presă.
2. Persoanele care au creat agitaţia şi întregul incident nu au putut prezenta la intrarea în sală o legitimaţie de presă şi nici nu au putut invoca o altă calitate pentru a participa la eveniment.
3. De asemenea, scopul acestora, aşa cum s-a putut observa şi din comportament, a fost acela de a instiga şi a deranja conferinţa de presă.
4. Persoanele care au creat incidentul de la conferinţa de presă au fost invitate în repetate rânduri să părăsească incinta, însă au refuzat.

Ne cerem scuze participanţilor la conferinţă şi persoanelor prezente în locaţia unde a avut loc evenimentul ALDE pentru disconfortul creat.
 
UPDATE Surse din conducerea SPP susţin pentru Adevărul că a fost vorba de o răfuială la nivel local, fără a fi implicaţi ofiţerii SPP. „Noi am asigurat protecţie pentru Tăriceanu, dar ofiţerii au fost lângă preşedintele ALDE, în sală, nu au intrat în altercaţii“, susţin sursele citate. 
 
Potrivit ebihoreanul.ro, pe imaginile filmate de ziarista Mădălina Sim se vede cum cei doi membri ai ONG-ului Oradea Civică, Sebastian Duma şi Cosmin Bursaşiu, care doreau să pătrundă la conferinţa de presă a liderului ALDE, au fost bruscaţi de gărzile SPP şi împinşi cu smuceli, unul dintre bărbaţii care i-au împins lovind-o peste mână pe ziarista care filma scena şi încercând să-i ia şi telefonul.
 
De unde a pornit conflictul?
 
Din imaginile filmate rezultă că înainte de a încerca să intre la conferinţă cei doi membri ai ONG-ului au vociferat la intrare împotriva guvernării PSD şi ALDE. Ei l-au strigat lui Tăriceanu "coruptule!" şi "şpăgarule", după care au încercat să intre, dar nu au fost lăsaţi. În primă fază li s-a spus că e conferinţă de presă şi nu e pentru public. Ulterior ei au încercat să forţeze intrarea şi s-a petrecut busculada. 
 
Conform Ebihoreanul.ro, şi jurnalistei care a filmat i-a fost interzis accesul în sala în care se desfăşura conferinţa de presă şi unde ea îşi lăsase lucrurile, inclusiv legitimaţia de presă. "Luaţi-i, mă, telefonul!", a strigat unul dintre mebrii stafului şefului ALDE.
 
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Traian Bodea, fost preşedinte al filialei, în prezent simplu membru, a declarat că interdicţia aplicată ziaristei ar fi fost dispusă de agenţii SPP.
 
"S-au agitat foarte tare spiritele şi sunt aici cei de la SPP şi cu toată garda de corp a domnului preşedinte. Şi de aceea... Nu că avem ceva cu dvs, dar s-au tensionat foarte tare lucrurile", a spus Bodea. 
 
Scenele au fost filmate şi de reprezentanţii de la Asociaţia Oradea Civică, unul dintre ei, Cosmin Bursaşiu, postând apoi filmul pe pagina sa de Facebook.
 
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a aflat, joi, la Oradea, în calitate de preşedinte ALDE, pentru o întâlnire regională a filialelor ALDE din regiunea de Nord-Vest, în vederea pregătirii pentru campaniile electorale din anul 2019. 
 
Alături de Tăriceanu, în Oradea au ajuns şi Daniel Chiţoiu, secretar general al ALDE şi fost ministru al Finanţelor, Andrei Gerea - vicepreşedinte ALDE, fost ministru al Economiei şi director de campanie la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European, Norica Nicolai, europarlamentar ALDE.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: