VIDEO Profesor din Bihor, protest contra purtării măştii, cu elevii, pe Facebook: „Guvernul ne obligă să ne comportăm ca nişte animăluţe în ţarc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Pop îndeamnă la proteste împotriva purtării măştilor în timpul orelor de curs FOTO captură video
Profesorul Pop îndeamnă la proteste împotriva purtării măştilor în timpul orelor de curs FOTO captură video

Un profesor de la Liceul cu program sportiv din Oradea şi elevii săi s-au filmat în timpul orei cu măşti de clovni pe faţă, apoi a postat înregistrarea pe Facebook, susţinând că e în semn de protest faţă de purtarea măştilor şi măsurile luate de guvern pentru limitarea răspândirii coronavirusului în şcoli.

În înregistrarea postată pe pagina sa de Facebook, profesorul de Lupte Nelu Pop de la Liceul cu Program Sportiv apare spunând că „guvernul ne obligă să purtăm măşti, să ne comportăm ca nişte animăluţe în ţarc".

Apoi, acesta îşi filmează elevii din sala de clasă, toţi purtând măşti care reprezintă animale, explicând că „animăluţele au doar cinci minute de pauză. Nu au voie să îşi dea măştile jos, merg la toaletă pe rând, dacă vor să tragă o gură de aer, la fel, pe rând, la geam să respire" şi că  „fiecare animăluţ stă cuminte la el în ţarc, asta vor şi asta ne cer cei care ne conduc, asta vrea ministerul, să stăm supuşi, să stăm precum animăluţele în ţarc".

Profesorul Nelu Pop explică faptul că înregistrarea  este o formă de protest şi îi îndeamnă pe cei care îl urmăresc la proteste paşnice, asemenea activistului George Simion, care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova în timp ce îşi dă jos de pe faţă nu doar masca de clovn, ci şi masca chirurgicală, obligatorie de altfel în sala de clasă.

„Şi la fel cum George Simion stă noapte de noapte, supus unor abuzuri, începând cu autorităţile, să încercăm să schimbăm ceva... Să nu devenim nişte animăluţe care nu putem gândi...cu botniţa pe gură. Haideţi să ne unim sub o românie unitară", a spus Nelu Pop.

Vă recomandăm şi:

Revolta lui Cheloo: refuză să mai poarte „botniţă“ şi-l critică dur pe Raed Arafat

Şcoala online care învrăjbeşte: părinţi versus profesori. „Avocaţii nu plătesc clienţilor taxele de timbru“

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite