VIDEO Nebunie la Nădlac. Poliţia de Frontieră anunţă că sunt 500 de minute de aşteptare la ieşirea din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cozile de maşini se întind pe mai bine de 10 kilometri în Vama Nădlac, pe sensul de ieşire din ţară, la o zi după relaxarea condiţiilor de carantină şi instituirea stării de alertă.

UPDATE 21.00 Timpul de aşteptare a crescut la 500 de minute pe sensul de intrare

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Autostrada a fost deschis, sâmbătă, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră dintre România şi Ungaria şi pentru turisme. Până acum, prin Nădlac II treceau doar camioanele. Între timp, la PTF Nădlac timpul de aşteptare a crescut la 360 de minute.

”În continuarea măsurilor de fluidizare a traficului la graniţa dintre România şi Ungaria, autorităţile de frontieră din cele două state permit cetăţenilor români care călătoresc cu turisme intrarea în România şi prin PTF Nădlac II – judeţul Arad, pe cinci artere de control”, a anunţat, sâmbătă, Poliţia de Frontieră.

Între timp, potrivit aplicaţiei ”Trafic online” a Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare de la Nădlac, pe sensul de ieşire, a crescut la 360 de minute, iar pe sensul de intrare a ajuns la 500 de minute. 

În continuare, la toate punctele de trecere a frontierei se face triaj epidemiologic şi trebuie completate declaraţii.

De asemenea, cetăţenii care intră în Ungaria trebuie să treacă prin aceleaşi proceduri, fiind coloane atât pe sensul de intrare cât şi pe sensul de ieşire din ţară.


Traficul a crescut în ultimele zile, în Nădlac 1, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 3.640 de persoane care părăseau ţara, declarând majoritatea că merg la muncă în ţări ale Uniunii Europene.

Timpul de aşteptare la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac este, sâmbătă, de 300 de minute, coloanele de maşini depăşind şase kilometri şi pe sensul de intrare şi pe cel de ieşire din ţară. Toate persoanele care trec graniţa sunt verificte epidemiologic, fie la intrarea în România, fie la intrarea în Ungaria. Peste o sută de persoane care au aşteptat ore în şir au protestat, strigând ”Hoţii”. Oamenii au cântat Imnul Naţional, cerând ca formalităţile să se desfăşoare mai repede. 

În ţară se intră pe şapte artere şi se iese pe cinci artere, aceasta fiind capacitatea maximă a Vămii Nădlac, cu toate acestea coloanele depăşesc şase kilometri şi pe sensul de intrare şi pe cel de ieşire.

Poliţia de Frontieră Română continuă să aplice în punctele de trecere a frontierei, alături de celelalte autorităţi cu atribuţii în domeniu, măsurile de prevenire şi control a răspândirii virusului SarsCov-2.

”În această perioadă, formalităţile de frontieră urmează aceeaşi procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare la locuinţă sau carantină instituţionalizată”, a transmis Poliţia de Frontieră.

 Prefectul Aradului, Gheorghe Stoian, pune aglomeraţia pe creşterea traficului la frontieră, odată cu ridicarea interdicţiilor, dar şi a deficitului de personal la partea maghiară. "Din informaţiile mele, partea maghiară lucrează cu doar trei persoane, pe când noi avem mult mai multe", a explicat Stoian, pentru site-ul specialarad.ro.

    

Purtătoarea de cuvânt a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, Claudia Ardelean, a declarat, sâmbătă, că traficul în Punctul de Frontieră Nădlac a crescut atât la intrarea cât şi la ieşirea din ţară. "La noi nu este o problemă cu personalul. Totodată, la aceşti timpi ridicaţi de aşteptare contribuie şi formalităţile care se fac acum, iar aici ne referim la completarea unui formular, la luarea temperaturii etc. Vă mai pot spune că, până la problema pandemiei, timpul de aşteptare pentru o persoană era de aproximativ un minut, în vreme ce acum este de aproximativ zece minute", a explicat Ardelean.

 Toate persoanele sunt verificate amănunţit de autorităţile de frontieră române cât şi cele maghiare, care analizează dacă documentele de muncă şi de rezidenţă prezentate sunt veridice. "Din acest motiv durează mult. Durează 10 minute la noi, cam tot atât la ei", spune Claudia Ardelean.

VIDEO

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite