VIDEO Micula jr., ironizat de poliţistul care l-a oprit în trafic după ce a stâlcit cuvântul „braconier“. „Asta o s-ajungă la televizor, nicio problemă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magnatul Victor Micula a fost ruşinat de un agent de Poliţie după ce a pronunţat greşit un cuvânt în română
Magnatul Victor Micula a fost ruşinat de un agent de Poliţie după ce a pronunţat greşit un cuvânt în română

Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula, s-a ales cu o amendă de 5.000 lei pentru încălcarea ordonanţelor militare. Incidentul s-a lăsat cu scandal căci poliţistul l-a ironizat pe Micula jr. pentru că stâlcit un cuvânt în limba română şi i-a aruncat telefonul cu care îl înregistra ostentativ în timpul discuţiilor.

Maşina condusă de Victor Micula a fost oprită în comuna Paleu, în apropierea municipiului Oradea, în noaptea de marţi spre miercuri. Tânărul se afla în maşină cu trei persoane şi pretindea că a pornit spre fondul de vânătoare administrat de Asociaţia vânătorilor şi pescarilor sportivi "Forest Hunt", în care el este vicepreşedinte, pentru că se auziseră focuri de armă şi, ziceau ei, voiau să-i prindă pe braconieri.

Printre pasageri era, de altfel, şi preşedintele asociaţiei, Cristian Tuduce, care i-a susţinut spusele, ba chiar a sunat şi la 112, ca să reclame suspiciunile de braconaj, înainte să fie opriţi de echipajul de Poliţie. 

Agentul care i-a legitimat, Ciprian Popa, n-a ţinut cont, însă, de explicaţii, iar în timp ce încerca să scape de amendă, Micula jr. a ajuns ironizat pentru că a pronunţat greşit cuvântul braconier şi a rămas fără telefonul cu care îl înregistra pe poliţist. 

"Da' cum aţi zis?"

În înregistrări se aude cum Victor Micula pronunţă "branconier" în loc de "braconier" iar poliţistul îi repetă de câteva ori cuvântul greşit, spre supărarea tânărului care, la un moment dat, îi cere să termine cu "bătaia de joc". 
 

Micula: Deci, domnul poliţist, să înţeleg că ne-aţi oprit, pe noi, pe mine, care sunt vicepreşedintele (asociaţiei de vânătoare, n.r.) ca să nu pot ajunge la branconier, da? Sunteţi prieten cu braconierii de pe fondul celălalt…

.......................................

Poliţist: Branconier sau ce, cum ai zis…

Victor Micula: Bra-co-nier…

Poliţist: Bran-co-nier…

Victor Micula: Bun, asta o s-ajungă la televizor, nu-i o problemă…

Poliţist: Bran-co-nier... Da’ cum aţi zis?

Victor Micula: Bra-co-nier… Nu vă mai bateţi joc de mine, că nici eu nu-mi bat joc de dumneavoastră…

Poliţist: Bran-co-nier... Cum aţi zis, că n-am înţeles? Să caut în dicţionar… Haideţi să mergem la post, să faceţi o reclamaţie dacă insistaţi că s-o braconat…

Ulterior, poliţistul îi cere lui Micula să se întoarcă cu spatele, cu mâinile pe maşină, îi smulge telefonul din mână şi îl aruncă în apă, după care îl somează să urce în vehicul, refuzând să-l lase să-şi recupereze telefonul scump căzut într-o baltă, nici chiar când tânărul îl ameninţă că-l va plăti. 

"E abuz"

Discuţiile au continuat, apoi, la Postul de Poliţie din Paleu, unde atât Micula cât şi amicii care l-au însoţit, au încasat amenzi de câte 5.000 lei, pentru încălcarea ordonanţelor militare, care interzice circulaţia persoanelor pe timp de noapte.

"M-au amendat, foarte bine. Dar nu trebuia să mă ia în băşcălie un poliţist, în condiţiile în care eu m-am purtat civilizat. El nu a ţinut cont de ce i-am spus, că se braconează pe fondul nostru de vânătoare, nu a anunţat în staţie, nu a verificat nimic. În schimb m-a ironizat, mi-a aruncat telefonul. Este un abuz", s-a plâns Victor Micula.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, comisarul şef Alina Fărcuţa, susţine că cei 4 bărbaţi opriţi marţi noaptea au fost sancţionaţi pentru că justificarea lor - că sunt în urmărirea unor braconieri - nu se află printre excepţiile prevăzute de ordonanţelor militare.

"Nu aveau motiv să se afle în acel loc", a spus comisarul şef Fărcuţa, completând cu faptul că poliţiştii au verificat şi presupusa faptă de braconaj sesizată la 112, care nu s-a confirmat. 

Cât despre acuzaţiile de abuz aduse poliţistului, reprezentanţii IPJ Bihor au refuzat să facă vreo declaraţie. 

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite