VIDEO Fiul milionarului Viorel Micula apare pe Instagram cu puşca scoasă pe geamul maşinii şi cu un pui de leu pe bord: „Am lei, dar numai în bancnote“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto: Victor Micula
foto: Victor Micula

Fiul milionarului bihorean Viorel Micula este protagonistul unui nou scandal după ce pe contul său de Instagram a apărut un filmuleţ în care tânărul apare circulând în maşină, ba cu un pui de leu, ba cu o puşcă cu lunetă proptită de bord şi pe jumătate scoasă pe geamul din dreapta.

Filmuleţul a fost publicat sâmbătă, în prima parte fiind prezentat puiul de leu cu explicaţia "cu pisicuţat" urmat de secvenţe în care maşina circulă pe un drum înzăpezit, de ţară.

Duminică, înregistrarea a şi fost ştearsă, însă nu înainte ca acesta să fie văzută de mai multe persoane.

Poliţiştii orădeni au pornit deja cercetări în caz, pentru a stabili modul în care Victor Micula a ajuns în posesia puiului de leu, mai ales că deţinerea animalelor sălbatice se poate face doar după reguli stricte. Potrivit Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, animale sălbatice pot fi deţinute de persoane fizice doar temporar, "în perioada de recuperare fizică", şi doar după anunţarea direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene.

Fiul milionarului orădean Viorel Micula circulă cu puiul de leu în maşină

"În cazul în care animalul sălbatic nu poate fi reteritorializat, acesta va fi încredinţat unor rezervaţii specializate, în colaborare cu organizaţiile de protecţie a animalelor", se precizează în lege. 

Totodată, potrivit actului normativ, este interzisă realizarea de materiale fotografice sau filmate cu animale sălbatice care nu se află libere în habitatul lor natural, cu excepţia grădinilor zoologice.

Şeful DSVSA Bihor, Remus Moţoc, susţine că instituţia pe care o conduce nu a fost înştiinţată despre o astfel achiziţie. "Acum aud pentru prima dată", pretinde Moţoc. 

Pe de altă parte, însă, poliţiştii trebuie să-l identifice şi pe posesorul armei de vânătoare, pentru care, pe lângă faptul că îl transporta neregulamentar, Victor Micula nu deţine autorizaţie, având dreptul să poarte exclusiv armă neletală.

"Poliţiştii bihoreni s-au autosesizat în urma imaginilor apărute în mediul online. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj cinegetic", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar Alina Dinu. 

Victor Micula neagă că postarea i-ar aparţine, pretinzând că ar fi fost postat de altcineva. "Eu nu am niciun pui de leu. Mi-aduc aminte că am fost odată la circ şi m-am pozat cu unul, dar nimic mai mult. Am pui de lei, dar numai în bancnote", susţine el.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite