VIDEO Cristian Buşoi:"Cardul de sănătate se distribuie prin medicina primară, deci prin medicii de familie"

VIDEO Cristian Buşoi:

Distribuirea cardului de sanatate va incepe in toamna

Cardul de sănătate va fi distribuit cu ajutorul medicilor de familie. Cristian Buşoi, preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate a declarat că distribuirea va începe din luna septembrie, chiar dacă medicii de familie nu sunt de acord ca distribuirea cardului să se facă prin ei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit legii, medicii de familie sunt cei care vor distribui cardul de s[n[tate c[tre populaţie. Cristian Buşoi, preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate a afirmat că se caută şi alte soluţii, asta în condiţiile în care medicii de familie s-au arătat nemulţumiţi de decizia luată.

“Cardul se distribuie prin medicina primară, deci prin medicii de familie. Există mai multe propuneri de modificare a acestei prevederi, dar propunerea prin Casă nu se poate face, este imposibil, prin urmare, această posibilitate este exclusă. Sunt mai multe variante. Poşta este una dintre variante, dar banii care i-am da Poştei ne-ar ajuta să închidem, până la sfârşitul anului, lista de la oncologie. Putem ruga primăriile, dar nu primăriile mari, poate pe cele din mediul rural. Eu m-am gândit că dacă există o relaţie între medicul de familie şi pacient, cel mai bine ar fi ca acest card să fie distribuit de medic. Înţeleg că nu există foarte mare deschidere, dar atâta timp cât legea spune foarte clar că aceasta este posibilitatea, chiar dacă exploarăm alte posibilităţi, altă  posibilitate legală nu avem”, a afirmat Cristian Buşoi, preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.

Până în luna septembrie se va lua o decizie clară în privinţa distribuirii cardului de sănătate. Preşedintele CNAS  a mai afirmat că odată cu trecerea timpului, distribuirea cardului se va uni cu cartea de identitate. Totodată, el a mai afirmat că după ce se vor distribui cele peste 18 milioane de carduri, decontarea serviciilor medicale nu se va mai face dacă bolnavul nu va face dovada calităţii de asigurat prin intermediul cardului.

“Am discutat cu ministrul Nicolaescu şi cu primul ministru ca până în luna septembrie să tranşăm această decizie , cine va distribui cadrul de sănătate. Vom începe distribuirea dacă se va lua o decizie fermă cu cine facem distribuirea în acest an. Eu, însă, văd acest proiect a fi întru totul şi întru totul implementat undeva anul viitor,  probabil în perioada similară cu ceea ce vorbim acum. Nu vor fi toate cele 18 milioane de carduri terminate, poate, până atunci. Încetul cu încetul se va uni cu cartea de identitate , dar, mare parte din carduri, vor fi distribuite. Toţi îşi vor achiziţiona cititoare până atunci, şi vom începe să decontăm servicii medicale doar dacă vom vedea că s-a făcut dovada de asigurat prin intermediul cardului” a mai spus Cristian Buşoi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările