VIDEO Cum arată secţiunea Biharia-Borş a Autostrăzii Transilvania. Este finalizată în proporţie de 84%

VIDEO Cum arată secţiunea Biharia-Borş a Autostrăzii Transilvania. Este finalizată în proporţie de 84%

Pe secţiunea Biharia - Borş a autostrpzii Transilvania s-a lucrat şi în timpul stării de urgenţă.

Secţiunea Biharia-Borş a Autostrăzii A3 este finalizată în proporţie de 84%, constructorul lucrând deja la stratul de uzură, se precizează într-un raport al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj şi făcut public de prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit informaţiilor, Secţiunea 3C3 Biharia-Borş a autostrăzii A3 cu o lungime de 5,35 km, va face legătura cu autostrada M4 şi, mai departe, cu întreaga reţea de drumuri de mare viteză din Europa Centrală şi de Vest.
 
Constructorul preconizează că mini-autostrada va fi inaugurată în vara acestui an.  
 
Tronsonul A3 Biharia Borş al Autostrăzii Transilvania este a doua conexiune a României cu reţeaua europeană, mai precis cu Autostrada M4 din Ungaria, care va fi inaugurată la începutul lui 2020. 
 
Valoarea contractului pentru secţiunea 3C3 este de 134,22 milioane lei (fără TVA) şi lucrările sunt executate de asocierea Trameco SA - Vahostav SK a.s. - Drumuri Bihor SA - Drum Asfalt SRL- East Water Drillings SRL. 
 
Pentru sectorul dintre Nuşfalău (jud. Sălaj) şi Suplacu de Barcău (jud. Bihor), în lungime de 13,5 kilometri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat în luna martie că au fost depuse cinci oferte din partea constructorilor: Asocierea SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL; Asocierea Construcţii Erbaşu SA - Vahostav S.K. A.S.; Strabag SRL; Sinohydro Corporation Limited; Nurol Inşaat Ve Ticaret A.Ş. 
 
Ofertele urmează să fie analizate, iar ulterior CNAIR va stabili asocierea sau firma care va prelua contractul de proiectare şi execuţie a tronsonului menţionat. Valoarea estimată a contractului este de 395.719.629 lei fără TVA.
 
Contractul are o perioadă de proiectare de 6 luni şi o perioadă de execuţie de 18 luni. "Garanţia lucrărilor este între 5 şi 10 ani, în funcţie de perioada ofertată în cadrul factorului de evaluare", precizează reprezentanţii CNAIR.
 
Autostrada A3, numită şi Autostrada Transilvania pe porţiunea Braşov-Borş, face legătura dintre Bucureşti şi ieşirea spre Ungaria prin Borş. Proiectul construirii autostrăzii A3 a fost iniţiat în urma emiterii Ordonanţei de Urgenţă nr. 120 din 2003.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: