VIDEO Cum arată autostrada inaugurată de Ungaria până aproape de Vama Borş. În România, lucrările de joncţiune stagnează de 10 ani

VIDEO Cum arată autostrada inaugurată de Ungaria până aproape de Vama Borş. În România, lucrările de joncţiune stagnează de 10 ani

Inaugurarea noului tronson al autostrăzii M35  foto: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Drumarii maghiari au construit, în doar un an şi jumătate, mai bine de 23 kilometri de autostradă şi au inaugurat, joi, 20 decembrie, la doar 20 de kilometri de graniţa cu România, ultimul tronson al autostrăzii M35, plus primii 4,5 kilometri din autostrada M4, care se va uni cu viitoarea autostradă Transilvania. Pe partea română, în judeţul Bihor,  lucrările stagnează de aproape 10 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
„Astăzi inaugurăm ultimul tronson al autostrăzii M35, mai exact 18,7 kilometri lungime şi un alt segment de 4,5 kilometri din autostrada M4”, a declarat Robert Nagy, director al Companiei de Dezvoltare a Infrastructurii din Ungaria.
 
În prezent, autorităţile maghiare mai au de făcut doar 26 kilometri ca să ajungă la graniţa cu România, care vor fi inauguraţi la începutul anului 2020, lucrările fiind realizate în ritm alert, la fel ca şi în cazul tronsonului deja predat, antreprenorul, NIF Zrt, realizând şi o înregistrare video despre modul în care s-au desfăşurat.
 
„Această inaugurare face parte dintr-un plan naţional, în aşa fel încât să legăm oraşele mari cu drumuri de mare viteză, ca dintr-o localitate în alta să ajungi în 30 de minute”, a precizat Laszlo Palkovits, ministrul Inovaţiei şi Tehnologiei din Ungaria.
 
Potrivit sursei citate, Guvernul de la Budapesta are un program de dezvoltare întins pe o perioadă de opt ani prin care îşi propune să finalizeze 2.500 kilometri de autostradă. În prezent sunt construiţi 1.600 kilometri, iar alţi 980 de kilometri sunt în lucru sau în faza de proiectare. În România, pe tronsonul din judeţul Bihor care se va lega cu şoseaua de mare vitează din Ungaria abia s-a semnat contractul pentru o porţiune de 5,35 de kilometri. Este vorba despre contractul de execuţie pentru lotul 3C3, în lungime de 5,35 kilometri, de la Borş până în satul Biharia, prin Satu Nou, valoarea contractului fiind de 28,5 milioane euro fără TVA, iar termenul de execuţie 19 luni.
 
La inaugurarea celor două tronsoane au participat şi preşedintele Consiliului judeţean Bihor, Pasztor Sandor, preşedintele UDMR Bihor, senatorul Cseke Attila şi deputatul UDMR Szabó Ödön.
 
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: