VIDEO ACL Bihor acuză Poşta Română că distribuie pliante anti Iohannis, iar BEJ Bihor nu reacţionează

VIDEO ACL Bihor acuză Poşta Română că distribuie pliante anti Iohannis, iar BEJ Bihor nu reacţionează

Gavrila Ghilea

Biroul Electoral Judeţean Bihor nu a fost de acord cu sesizarea ACL cu privire la distribuirea  către pensionari, prin intermediul Poştei Române, a unor pliante cu mesajul “Klaus Iohannis vrea să îţi taie pensia”, considerând că acestea ar conţine doar o înşiruire de afirmaţii publice ale candidatului ACL prin care nu se aduce atingere imaginii sale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primele Birouri Electorale Judeţene care  au admis plângerea Alianţei Creştin-Liberale privind distribuirea către pensionari, prin intermediul Poştei Român, a unor pliante cu mesajul “Klaus Iohannis vrea să îţi taie pensia”  au fost cele din Brăila şi Dolj. Astfel, împărţirea acestor pliante electorale ale PSD a fost interzisă pe întreg teritoriul acestor judeţe. Un acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Bihor.

Potrivit senatorului Gavrilă Ghilea, argumentul suprem al BEJ Bihor în susţinerea raţionamentului  este ridicol câtă vreme acesta se rezumă doar menţionarea pe pliant a sursei acestor afirmaţii, de fapt ediţia on line a unui cotidian central.

“Din punctul nostru de vedere, BEJ Bihor trebuia să constate că respectivele afirmaţii publice atribuite candidatului ACL nu numai că au fost scoase din context, dar au fost lansate în spaţiul public în urmă cu peste 4 ani, în luna mai 2010, imediat după deciziile nepopulare ale Guvernului Boc care au vizat reducerea salariilor unor bugetari, deci neavând nicio legătură cu campania electorală din octombrie 2014”, a precizat Gavrilă Ghilea.

Din aceste considerente, ACL somează public Poşta Română, în special Oficiul Teritorial Bihor, condus de soţia liderului PSD Oradea, să înceteze  distribuirea pliantelor mincinoase ale PSD.

“Mă întreb care ar fi fost reacţia PSD Bihor dacă “faptele de arme” din anul 2012 ale liderului său judeţean, din cauza cărora şi-a încetat mandatul ministerial după numai opt zile, ar fi fost sursă bibliografică pentru campania prezidenţială din toamna anului 2014? De fapt, prin difuzarea acestor pliante mincinoase, Victor Ponta şi PSD au dovedit că nu au niciun fel de respect faţă de pensionari, de care şi-au bătut joc într-un mod absolut incalificabil. Prin minciuna că pensiile le vor fi tăiate de la anul, odată cu alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte, Victor Ponta a generat o stare de nelinişte în rândul celor şi aşa afectaţi de slaba guvernare a PSD”, a punctat senatorul Ghilea.

Potrivit acestuia, în programul electoral al candidatului ACL, Klaus Iohannis, nu se regăsesc măsuri economico-sociale privind diminuarea veniturilor populaţiei. Mai mult, odată ajuns preşedinte, Klaus Iohannis nu va promulga nici o lege prin care se taie salariile şi  pensiile.

“Obiectivul lui Klaus Iohannis şi al Alianţei Creştin-Liberale este de a avea o Românie prosperă, cu o clasă de mijloc puternică şi o economie dezvoltată, care să permită creşterea pensiilor şi salariilor”, a mai afirmat Ghilea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările