VIDEO Un bărbat s-a îmbătat şi a rătăcit două zile prin Munţii Apuseni. Cum l-au găsit jandarmii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Jandarmeria Bihor
FOTO: Jandarmeria Bihor

Un bărbat de 48 ani din Bihor, care s-a certat cu prietenul său la o beţie, a rătăcit vreme de 2 zile în Munţii Codru Moma până să fie salvat, luni seara, de jandarmii montani. Bihoreanul a fost găsit în stare avansată de epuizare fizică şi coborât de pe munte mai mult în braţe până la paramedici.

Misiune neobişnuită pentru jandarmii bihoreni, care luni seară au fost chemaţi să-l salveze pe un bărbat care rătăcea de două zile prin Munţii Codru-Moma.

Bărbatul a sunat luni seara, în jurul orei 18.00, la numărul de urgenţă 112, explicând că a plecat sâmbătă seară din localitatea Câmp-Moţ, judeţul Bihor, cu intenţia de a ajunge pe poteci de munte în localitatea Moneasa, judeţul Arad, dar s-a rătăcit şi are nevoie de ajutor.

"O echipă formată din 2 jandarmi montani de la Postul Padiş şi 3 pompieri din cadrul Staţiei Ştei, au pornit în căutarea acestuia şi în mai puţin de 3 ore a fost găsit în Munţii Codru-Moma la limita administrativă cu judeţul Arad"; se arată într-un comunicat transmis, marţi, de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor, Valeriu Macovei. 

La întâlnirea cu salvatorii, persoana rătăcită a explicat, senin, că a băut mai multe pahare de pălincă alături de prietenul său, după care s-au certat, iar el a pornit în toiul nopţii spre casă.

Bărbatul a rătăcit mai bine de 40 de ore în pădure până când, într-un final, a ales să ceară ajutor autorităţilor.

"Având în vedere că se afla într-o stare vădită de epuizare fizică, după ce a fost sprijinit să coboare, a fost predat echipajului de pompieri paramedici al Staţiei Ştei, pentru a fi transportat la spital", a mai transmis Macovei.

Jandarmii reamintesc celor care intenţionează să participe la astfel de "aventuri" nocturne să limiteze consumul de băuturi alcoolice, deşi recomandarea este chiar să-l elimine, să mai fie însoţit de minim o persoană, să aibă asupra lor un rucsac din care sa nu lipsească o hartă, apă, lanternă, haine impermeabile şi pe cât posibil un fluier sau alte obiecte care sa producă zgomote puternice.

Totodată, acumulatorul telefonului trebuie să fie încărcat si pe cât posibil să aibă instalată o aplicaţie capabilă sa genereze în timp real coordonatele GPS.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite