Vasile Popa, fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a scăpat de arestul la domiciliu. Judecătorii i-au dat o măsură mai blândă

Vasile Popa, fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a scăpat de arestul la domiciliu. Judecătorii i-au dat o măsură mai blândă

Fostul prim procuror Vasile Popa a scapat de arestul la domiciliu

Fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa  a scăpat de arestul la domiciliu. Judecătorii  Curţii de Apel Oradea au decis să înlocuiască măsura, astfel că Popa a fost pus sub control judiciar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, în următoarele 60 de zile Popa trebuie să respecte mai multe obligaţii. El nu trebuie să se apropie şi să nu comunice cu ceilalţi doi inclupaţi din dosar, respectiv şeful Serviciului de Medicină Legală, Gabriel Mihalache şi afaceristul Alin David.

Judecătorii de la Curtea de Apel Oradea au decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu dispusă faţa de Vasiel Popa, cu măsura controlului judiciar pe o durata de 60 de zile.

Pe timpul controlului judiciar Popa trebuie să respecte mai multe obligaţii, respectiv să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei.

Magistraţii i-au impus fostului prim procuror să nu se apropie de inculpaţii Mihalache Gabriel Constantin, David Florian Alin, precum şi de martorii indicaţi în rechizitoriu şi să nu comunice cu aceştia.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Popa, arestat preventiv în luna octombrie 2014, pentru şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri şi favorizarea infractorului. De asemenea, au fost trimişi în judecată omul de afaceri Alin David, pentru cumpărare de influenţă, şi şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală, Gabriel Mihalache. Cercetările în cazul lui Vasile Popa au fost declanşate în urma unui denunţ făcut de omul de afaceri orădean Dorinel Edu, proprietarul unei firme de construcţii, care a susţinut că i-ar fi dat magistratului peste 50.000 de euro, reprezentând bani şi servicii, pentru a-l ajuta cu soluţii favorabile în anchetele penale începute împotriva sa. Procurorii îl mai acuzau pe Popa şi că, în cursul lunii aprilie 2014, l-ar fi determinat pe şeful Serviciului de Medicină Legală Bihor să efectueze o prelevare de organe într-un caz în care legea interzicea expres acest fapt, cu consecinţa compromiterii autopsiei medico-legale. Popa, Mihalache şi Adrian David au fost trimişi în judecată, dosarul fiind judecat de magistraţii de la Curtea de Apel Oradea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările