FOTO Vânătoarea de la Balc a luat sfârşit. Cu ce impresii au plecat invitaţii lui Ţiriac

FOTO Vânătoarea de la Balc a luat sfârşit. Cu ce impresii au plecat invitaţii lui Ţiriac

Wolfgang Porsche a fost primul care a ajuns la Aeroport. FOTO: Claudia Bonchiş

Milionarii Europei au părăsit domeniul cinegetic de la Balc, după ce au participat la trei partide de vânătoare în ultimele două zile. O parte dintre invitaţii omului de afaceri Ion Ţiriac s-au îmbarcat spre destinaţii de pe Aeroportul din Oradea.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 15.30 Primul care a ajuns la Aeroport din Oradea a fost Wolfgang Porsche. După câteva minute, au apărut şi Ion Ţiriac cu Mark Miles şi Klaus Mangoldt. Milionarii n-au făcut declaraţii presei. 
 
Din 2005 a devenit o tradiţie ca an de an afaceristul Ion Ţiriac să-şi invite prietenii la o partidă de vânătoare pe domeniul concesionat la Balc. De această dată, vânătoarea a avut loc în timpul săptămânii, şi nu în weekend aşa cum era tradiţia.
 
Klaus Mangold, fostul preşedinte al grupului Dailer-Chrysler, Frantz Rauch, cel mai mare producător de sucuri din Europa sau Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului auto, s-au numărat şi ei printre invitaţii prezenţi.
Din anii trecuţi se ştie că Ţiriac îi răsfaţă pe invitaţi cu muzica artiştilor români, printre invitaţii anilor trecuţi numărându-se maestrul Gheorghe Zamfir, lăutarii Gina Lincan şi Petrică Andrei, acordeonistul Marian Mexicanu, ţambalistul Luis Iordache, dar şi Andreea Bănică, Corina sau Ana Maria Ferencz.
 
Printre cei care au participat la vânătoare se numără Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului Porsche, a cărui avere este estimată la 4,5 miliarde euro, Klaus Mangold, fostul preşedinte al grupului DaimlerChrysler, care are o avere estimată la 1,5 miliarde euro, Franz Rauch, supranumit "regele" european al sucurilor.


Wolfgang Porsche, la sosirea pe Aeroportul din Oradea

Rauch este membru al board-ului Wienerberger, cel mai mare producător mondial de cărămizi şi, totodată, al UniCredit Bank Austria. Este căsătorit şi are doi copii, potrivit site-ului Wienerberger. La 20 de ani, Rauch a preluat conducerea Rauch Fruchtsäfte, un business de familie fondat în 1919 pe care de-a lungul a 45 de ani l-a transformat în unul dintre cei mai mari producători mondiali de sucuri naturale şi ceaiuri.

Alţi milionari prezenţi la Balc au fost: Robert Peugeot, deţinătorul pachetului majoritar al concernului Peugeot, Sandor Csanyi, om de afaceri din Ungaria preşedinte al OTP Bank, Stefano Ricci, celebru creator de modă, administratorul brandului care-i poartă numele, bancherul spaniol José Merino Jiménez, omul de afaceri spaniol Pepe Merino, Volker Schmid, unul dintre cei mai mari vânzători de publicitate sportivă din Europa, Mark D. Miles, preşedintele „Hulman & Company“, compania care deţine competiţia Indycar.

Stefano Ricci (dreapta) a ajuns primul pe aeroportul din Oradea

O prezenţă nelipsită a celebrei vânători de la Balc este cea a prinţului Dimitrie Sturdza (foto jos), în timp ce din lumea politică se remarcă spaniolul Inigo Herrera, fost membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.

Dimitrie Sturdza

Potrivit ebihoreanul.ro, lista invitaţilor lui Ţiriac este completată de către Alfred Baumhauer, fabricant al produselor de lux Cartier, Sandu Georgescu - om de afaceri, patronul uneia dintre firmele care a implementat sistemul EADS, Alexander Pappas - om de afaceri, Wolfram Zoller - industriaş, Dragoş Grigoriu – om de afaceri din domeniul publicităţii, fondatorul Tempo Group, Markus Friesacher – om de afaceri austriac, Nestor Shufrych – politician ucrainian, membru al Parlamentului din Ucraina, Tinu Sebeşanu – om de afaceri în domeniul ospitalităţii, Siegfrield Wolf – om de afaceri austriac sau Dragoş Dobrescu – om de afaceri, poreclit „miliardarul fără chip”, membru al aşa numitului „grup de la Monaco”.

Mark Miles a venit la Oradea însoţit de Tiriac

Prima partidă de vânătoare a fost organizată în dimineaţa zilei de joi. Maşini de lux, tractoare, maşini de teren, oameni simpli sau milionari au intrat pe poarta domeniul cinegetic deţinut de milionarul român Ion Ţiriac. Vânătoarea s-a încheiat în jurul prânzului, iar a doua partidă a început la scurt timp şi s-a încheiat în jurul orei 17.00.

Ion Tiriac alaturi de invitati

A treia repriză de vânătoare este programată în dimineaţa zilei de vineri, 19 ianuarie, urmând ca invitaţii să părăsească domeniul cinegetic în după-amiaza aceleiaşi zile.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au fost însărcinaţi să examineze fiecare porc mistreţ ucis la Balc, pentru a evita izbucnirea unor focare de trichineloză sau pestă porcină. Aproximativ 80 de mistreţi au fost vânaţi anul trecut, în cele două zile de vânătoare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: