Urmărire ca-n filme pe DN1. Un şofer a fost prins şi reţinut de către un poliţist aflat în timpul liber

Urmărire ca-n filme pe DN1. Un şofer a fost prins şi reţinut de către un poliţist aflat în timpul liber

Soferul a fost retinut pentru 24 de ore

Urmărire ca-n filme pe străzile pe Drumul Naţional1. Un şofer a fost reţinut pentru 24 de ore după ce s-a urcat fără permis la volanul unei maşini, şi a fugit de poliţiştii rutieri care au vrut să-l oprească din cauza unor depăşiri neregulamentare în trafic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şoferul, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna bihoreană Ineu,  pornise cu maşina spre Oradea pe DN1. În localitatea Oşorhei, dar şi la intrarea ăn Oradea a tăiat de mai multe ori calea unui alt şofer, obligându-l să frâneze brusc pentru evitarea unui accident rutier.

Şoferul respectiv a sunat la 112, astfel că pe bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, şoferul fost aşteptat deja de un agent rutier care i-a făcut semn să oprească.

"Şoferul a refuzat să oprească la semnalul regulamentar efectuat de poliţistul rutier şi şi-a continuat deplasarea. Pentru prinderea sa, poliţiştii rutieri l-au urmărit în trafic, fiind oprit şi imobilizat pe strada G-ral Henri Mathias Berthelot din Oradea”, a precizat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. 

Şoferul a fost prins chiar de către şoferul care a sunat la 112 să-l reclame pentru manevra neregulamentară în trafic. Este vorba despre un ofiţer de la Biroul Drumuri Naţionale şi Europene al Serviciului Rutier Bihor, aflat în timpul liber.

Acesta şi-a anunţat colegii de teamă că şoferul ar putea fi băut sau drogat şi a văzut că nu a oprit la semnul agentului rutier, motiv pentru care l-a urmărit, comunicând între timp cu colegii săi, pentru a-i ghida.
Şoferul a trecut podul Dacia, a virat pe Aleea Ştrandului, iar de acolo pe General Berthelot, unde a abandonat maşina şi a luat-o la fugă. A fost prins şi imobilizat de poliţistul care l-a urmărit.

În urma verificărilor s-a constatat că bărbatul de 38 de ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, motiv pentru care a fost reţinut pentru 24 de ore, după care a fost plasat sub control judiciar pentru 30 de zile.

Poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea îl cercetează pe bărbat pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

 

citeste totul despre: