FOTO Unicul complex balnear de cinci stele din România, gata să-şi deschidă porţile. Investiţia se apropie de 30 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unicul complex balnear de cinci stele din România se construieşte în Baile Felix. Din această toamnă, turiştii se vor putea bucura de toate dotările complexului, în cea mai mare staţiune staţiune balneară din România, unică în ţară şi recunoscută pe plan internaţional datorită apelor sale  termale.

29 de milioane de euro este investiţia pe care Societatea Turism Felix o face în cel mai mare complex de agrement din România, care îşi va deschide porţile pentru turişti în această toamnă.

Lucrările la cel mai mare complex de agrement din România, şi unul dintre cele mai moderne din Europa au intrat în linie dreaptă.

14 bazine cu apă, o bază de tratament echipată cu aparatură nouă, de ultimă generaţie, săli de conferinţă, restaurante, plus o zonă de agreement, dar şi un hotel de cinci stele. De asta vor avea parte turiştii care vor opta să se relaxeze în Băile Felix.

“Zona de agrement este compusă din două părţi, investiţia ridicându-se la la aproximativ 11 milioane de euro. Două treimi din zonă este acoperită, iar o treime este în aer liber. Partea acoperită dispune de acoperişuri rabatabile, sub formă de semicerc care se strâng, astfel că pe perioada iernii sau toamna când e mai rece se pot închide. Aceasta va funcţiona atât iarna cât şi vara, în timp ce partea neacoperită va funcţiona doar pe perioada estivală”, a precizat Florian Serac, directorul general al socităţii din Băile Felix.

Hotelul Lotus Therm de 5 stele, noul proiect marca Turism Felix, care acum se află în construcţie, poate fi considerat perla coroanei staţiunii şi un punct de atracţie la nivel internaţional.

Noul hotel va fi deosebit de spectaculos şi va constitui un obiectiv arhitectural modern, dotat cu săli de conferinţă, saloane – restaurant, centru ultramodern de Wellness & SPA, săli de tratament ultradotate, un complex de 14 bazine interioare şi exterioare cu apă termală şi recirculantă, terase ce permit contemplarea spaţiului exterior, locuri de cazare în camere simple, duble şi tip apartamente. Elementul de noutate va fi constituit de  cele patru domuri  retractabile care acoperă bazinele interioare.

Astfel, noul complex oferă şapte bazine cu apă termală şi alte şapte cu apă încălzită. Când vine vorba despre relaxare şi distracţie, turiştii vor avea parte de aparate de hidromasaj, paturi de masaj subacval, ciupercă de apă şi un bazin special, unde vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu lumini colorate, jacuzzi, topogane, peşteră interioară şi multe alte metode de relaxare. Lucrările la proiect au început în 2010.

„Toată investiţia este preconizată a se recupera în aproximativ 15 ani. În mod clar vom lua din turiştii vecinilor maghiari“, a precizat investitorul Florian Serac, directorul societăţii . Acesta mai susţine că ideea de a ridica un complex de acest gen i-a venit după ce a constatat că, în România, nu există un centru modern, care să le ofere turiştilor posibilitate de tratament, agrement şi relaxare, în acelaşi timp. Iar lecţia dată de vecinii maghiari, unde astfel de baze atrag anual mii de turişti, inclusiv români, a fost definitorie.

Planurile de dezvoltare ale SC Tursim Felix sunt măreţe. S-ar putea ca înainte de 2020 să avem un Felix care să ofere servicii all inclusive.

 “Este un proiect în studiu şi în educare pentru turist, pentru că am introdus deja masa de seară în stil bufet suedez oferindu-le pe lângă mâncare bere şi vin fără limită, gratuit. Cu Serac sau fără Serac în următorii ani Felixul va fi o staţiune europeanîă. Bazele sunt create, sania e pornită, mai are până la bază o treime de parcurs. Aproximativ 80% din proiect este realizat”, a mai spus managerul Florian Serac.

S-a ales construirea unui astfel de complex pentru că în România nu există o astfel de posibilitate de tratament, agement şi relaxare. Şi lecţia dată de vecinii maghiari a dus la luarea unei astfel hotărări. Se ştie că în partea de Est a Ungariei s-au făcut tot felul de investiţii, de ştranduri care nu beneficiază de aceeaţi calitate a apei termale ca la noi, care s-au dezvoltat şi care atrag românii nu numai din Ardeal ci din toată ţara.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite