Ungaria a intrat în carantină: graniţele au fost închise pentru cetăţenii străini, transportatorii au culoare prestabilite

Ungaria a intrat în carantină: graniţele au fost închise pentru cetăţenii străini, transportatorii au culoare prestabilite

Autorităţile maghiare au închis toate graniţele pentru circulaţia cetăţenilor străini, măsura fiind pusă în aplicare în noaptea de luni spre marţi, 17 martie, la ora 0.00, moment din care pe teritoriul statului vecin intră doar cetăţenii maghiari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al Poliţiei maghiare, interdicţia este generală, fiind aplicată în cazul circulaţiei rutiere cât şi pentru cea feroviară, navală şi aeriană.

Cetăţenii maghiari care se întorc în Ungaria au obligaţia să intre în carantină la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, obligaţie care se aplică şi în cazul românilor cu dublă cetăţenie care domiciliază în localităţi din statul vecin dar au locurile de muncă în România. 

Restricţia nu se aplică transporturilor de marfă, care au câteva culoare prestabilite de trafic şi nu se pot abate de la rutele trasate de autorităţile maghiare.

Într-un alt comunicat, transmis de conducerea Aeroportului Ferihegy, se arată că cetăţenii străini şi maghiari deopotrivă pot călători fără restricţii cu cursele care operează pe acest aeroport.Pe de altă parte, se arată în informare, poliţiştii aflaţi pe aeroport controlează documentele călătorilor sosiţi, iar în cazul unor familii, dacă cel puţin un membru este cetăţean maghiar, toţi ceilalţi aparţinători - copil, părinte, bunic, soţ - pot intra pe teritoriul Ungariei.

Închiderea graniţelor Ungariei a fost anunţată, luni, de premierul maghiar Viktor Orbán, ca o măsură în lupta cu răspândirea coronavirusului. 

Guvernul Ungariei a decis, totodată, că de la miezul nopţii zilei de luni spre marţi, 17 martie, pe tot teritoriul ţării vecine sunt interzise toate evenimentele publice, cele sportive se vor desfăşura fără public, locurile de distracţii, cinema-urile, instituţiile culturale vor fi închise. 
 
Restaurantele, cafenelele şi magazinele vor fi deschise doar până la orele 15.00, excepţie făcând magazinele de alimente, drogheriile şi farmaciile. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: