Unde a plecat primul procuror anticorupţie care a solicitat încetarea activităţii la DNA după revocarea lui Kovesi

Unde a plecat primul procuror anticorupţie care a solicitat încetarea activităţii la DNA după revocarea lui Kovesi

Laura Codruta Kovesi a fost revocata din functie la inceputul acestei saptamani

Primul procuror care a solicitat Consilului Superior al Magistraturii încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie după revocarea Laurei Codruţa Kovesi a revenit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, unitate de parchet de la care a plecat în 2011.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorul Adrian Muntean, de la DNA- Serviciul Teritorial Oradea, a solicitat CSM-ului încetarea activităţii la DNA. Solicitarea sa a fost discutată în cadrul şedinţei secţiei de procurori din data de 1 iulie, astfel că, în urma soluţionării: “Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie, a domului Muntean Adrian Valentin, începând cu data de 01.08.2018, şi revenirea acestuia la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara (unitate de parchet de la care provine), începând cu aceeaşi dată”

Adrian Muntean ese primul procuror anticorupţie care a solicitat încetarea activităţii din cadrul DNA după revocarea Laurei Codruţa Kovesi, cea care a condus instituţia în ultimii cinci ani.

Muntean este absolvent al Institutului Naţional al Magistraturii, iar din anul 2011 şi-a desfăşurat activitatea în cadrul DNA Oradea.

În primăvara lui 2017, Adrian Muntean a fost delegat la şefia DNA Oradea, pentru şase luni. Mandatul lui a fost prelungit cu încă şase luni, perioadă care a expirat la data de 29 martie 2018.

După cum arată bilanţul pe 2017, sub conducerea lui Muntean rezultatele procurorilor orădeni au fost printre cele mai slabe, astfel că, la mijlocul lunii martie, structura centrală a dispus efectuarea unui control.

În urma controlului, delegarea procurorului Muntean nu a mai fost prelungită, iar locul său a fost luat de procurorul Felicia Popovici.

Procurorul Muntean este cel care a instrumentat, printre altele, dosarul baronului Alexandru Kiss, dosar în care, în primă instanţă, magistraţii Tribunalului Bihor  l-au condamnat  pe fostul vicepreşedinte al CJ Bihor la 8 ani de închisoare cu executare, în timp ce milionarul Beniamin Rus a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare. Totodată, Bojtor Vilmos Laszlo, directorul societăţii paravan Ariston Distribution Corporation a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare.

Printre dosarele aflate în lucru la procurorul Muntean se numără cel al episcopului ortodox Sofronie Drincec, dosar în care s-au efectuat percheziţii în urmă doi ani, dar şi dosarul fostului şef al vămilor Radu Mărginean, suspectat pentru luare de mită.

Tot Muntean a instrumentat şi dosarul în care foştii judecători ai Curţii de Apel Oradea, Mircea Puşcaş, Traian Munteanu şi Mihaela Pătrăuş au fost inculpaţi pentru favorizarea infractorului şi abuz în serviciu, dosar care, la începutul anului, a fost preluat de către structura centrală şi a fost clasat, pe motiv că faptele imputate magistraţilor nu există.


 

citeste totul despre: