Un procuror anticorupţie a solicitat CSM-ului încetarea activităţii la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Adrian Muntean a solicitat incetarea activitatii in cadrul DNA
Procurorul Adrian Muntean a solicitat incetarea activitatii in cadrul DNA

Un procuror care activează în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din anul 2011 a solicitat încetarea activităţii. Solicitarea se află pe ordinea de zi, din data de 12 iulie, a Consiliului Superior al Magistraturii, secţia procurori.

Procurorul Adrian Muntean (37 de ani) a solicitat încetarea activităţii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Muntean este absolvent al Institutului Naţional al Magistraturii, şi a îndeplinit funcţia de procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba până în 2011, după care şi-a desfăşurat activitatea în cadrul DNA Oradea.

Potrivit ordinii de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori din 12 iulie, se va lua în discuţie "Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea formulată de procurorul  Muntean Adrian Valentin de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie".

În primăvara lui 2017, Adrian Muntean a fost delegat la şefia DNA Oradea, pentru şase luni. Mandatul lui a fost prelungit cu încă şase luni, perioadă care a expirat la data de 29 martie 2018.

După cum arată bilanţul pe 2017, sub conducerea lui Muntean rezultatele procurorilor orădeni au fost printre cele mai slabe, astfel că, la mijlocul lunii martie, structura centrală a dispus efectuarea unui control.

În urma controlului, delegarea procurorului Muntean nu a mai fost prelungită, iar locul său a fost luat de procurorul Felicia Popovici.

Adrian Muntean activează în cadrul DNA Oradea din anul 2011, el fiind cel care a instrumentat, printre altele, dosarul baronului Alexandru Kiss, dosar în care, în primă instanţă, magistraţii Tribunalului l-au condamnat  pe fostul vicepreşedinte al CJ Bihor la 8 ani de închisoare cu executare, în timp ce milionarul Beniamin Rus a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare. Totodată, Bojtor Vilmos Laszlo, directorul societăţii paravan Ariston Distribution Corporation a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare.

Printre dosarele aflate în lucru la procurorul Muntean se numără cel al episcopului ortodox Sofronie Drincec, dosar în care s-au efectuat percheziţii în urmă doi ani, dar şi dosarul fostului şef al vămilor Radu Mărginean, suspectat pentru luare de mită.

Tot Muntean a instrumentat şi dosarul în care foştii judecători ai Curţii de Apel Oradea, Mircea Puşcaş, Traian Munteanu şi Mihaela Pătrăuş au fost inculpaţi pentru favorizarea infractorului şi abuz în serviciu, dosar care, la începutul anului, a fost preluat de către structura centrală şi a fost clasat, pe motiv că faptele imputate magistraţilor nu există.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite