Un pilot a oprit avionul care se pregătea de decolare ca să lase un pui de arici să traverseze pista. Reacţia pasagerilor

Un pilot a oprit avionul care se pregătea de decolare ca să lase un pui de arici să traverseze pista. Reacţia pasagerilor

FOTO: Un arici a "oprit" un avion pe un aeroport din insula Lewis

Pilotul unui avion cu 30 de pasageri la bord a oprit procedurile de decolare pentru a permite unui pui de arici să traverseze pista, pasagerii fiind înştiinţaţi despre motivele întârzierii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit dailymail, incidentul s-a produs pe aeroportul din Stornoway, insula Lewis, situată în arhipelagul Hebridelor exterioare, în nord-vestul Scoţiei.

Avionul a pornit, încet, spre pista de decolare în jurul orei 17.20, când pilotul a văzut o mogâldeaţă mică şi rotundă care traversa calea de rulare în faţa sa. 
 
În acel moment, au explicat pasagerii, şi-a dat seama că e un pui de arici şi a oprit avionul.

„Am simţit că avionul porneşte şi, apoi, că frânează brusc. După un minut, căpitanul ne-a informat că ne-am oprit ca să lăsăm un pui de arici să treacă", a povestit Roddy McLeod, unui dintre pasageri pe twitter.
Neil Hughes, directorul operaţiunilor de zbor al companiei Loganair, a declarat ziariştilor că pilotul a evitat în siguranţă o situaţie "înţepătoare" pentru micul arici, atunci când a decis să-l lase să treacă. 
 
"Compania noastră are curse către cele mai îndepărtate comunităţi din Scoţia şi ne întâlnim deseori cu astfel de situaţii. Încercăm să deranjăm cât mai puţin cu putinţă animalele sălbatice", a spus Hughes. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: