Un orădean de 62 ani a murit la spital din cauza gripei

Un orădean de 62 ani a murit la spital din cauza gripei

FOTO: Shutterstock

Un orădean în vârstă de 62 ani a murit, în noaptea de marţi spre miercuri, 23 ianuarie, la Spitalul Municipal din Oradea, după ce a fost infectat cu virusul AH1N1, fiind primul deces provocat de gripă, în acest an, în judeţul Bihor.

Bărbatul a fost internat la spital pe 16 ianuarie, cu  pneumonie infiltrativă bilaterală, iar infectarea cu AH1N1 a fost confirmată două zile mai târziu. 
 
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publice, evoluţia cazului a fost oscilantă, orădeanul nefiind vaccinat împotriva gripei şi având hepatită cronică cu virus B. „Pacientul a decedat azi, 23 ianuarie 2019, ora 1,35 (la secţia ATI a spitalului menţionat)”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri,de DSP Bihor.
 
Conform informării, în ultimele săptămâni, în Bihor s-a mai înregistrat un caz de gripă, la un copil de 3 ani din Oradea. „Persoana a fost internată la Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea în data de 10 ianuarie 2019 cu diagnosticul: miozită virală, neutropenie cronică, IACRS. Starea clinică a pacientului este bună. Pacientul a fost externat în data de 16 ianuarie 2019”, transmite DSP.
 
În total, potrivit datelor centralizate de Direcţie, în judeţul Bihor au fost confirmate în această iarnă trei cazuri de gripă, iar numărul virozelor respiratorii a crescut alarmant.
 
Astfel, în săptămâna 14-20 ianuarie, la Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile din cadrul DSP Bihor au fost raportate 6.293 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, în creştere faţă de săptămâna precedentă (5.092 cazuri) şi mai multe decât în săptămâna similară din sezonul anterior (4.217 cazuri).
 
Din cele 6.293 cazuri, au necesitat internare 100 cazuri.
 
Tot săptămâna trecută, în Bihor s-au înregistrat 1.391 cazuri de pneumonie şi bronhopneumonie, faţă de 1106 cazuri semnalate anul trecut.
 
Din cele 1.391 cazuri au necesitat internare 208 cazuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: