Un designer şochează: a creat o geantă cu mâner despre care susţine că este dintr-o coloană vertebrală umană

Un designer şochează: a creat o geantă cu mâner despre care susţine că este dintr-o coloană vertebrală umană

Geanta din limbă de crocodil şi mâner din coloană vertebrală umană a şocat internetul. FOTO: Arnold Putra

Un designer indonezian, vedetă Instagram, vinde o geantă despre care spune că este realizată din limbă de aligator şi cu un mâner dintr-o coloană vertebrală umană pe care ar fi achiziţionat-o legal din Canada.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul care a provocat indignare în mediul online a fost făcut de designerul Arnold Putra iar geanta unicat pentru care acesta a cerut 5.000 de dolari e o piesă în stil coş, cu un mâner format din ceea ce pare a fi o singură măduva spinării umană.
 
Experţii contactaţi de numeroase publicaţii internaţionale, cum este şi Insider, spun că ar putea fi autentic. 
 
Putra trăieşte un stil de viaţă excentric, fiind descris drept unul dintre "Copiii bogaţi de pe Instagram", care a pozat cu numeroase celebrităţi din lumea modei, precum Michèle Lamy, iar în 2017 ca unul dintre „cei mai prolifici colecţionari de maşini din Indonezia”.
 
Geanta a fost postată pentru prima dată pe reţelele de socializare în 2016 pe contul @byarnoldputra şi de atunci a apărut pe contul de călătorie al lui Putra @arnoldputra şi pe site-ul web şi pagina de social media a distribuitorului britanic The Unconventional.
 
Mult timp, nimeni nu a acordat prea multă atenţie piesei, până în această primăvară când, un student de 19 ani, pe nume Maxim, a postat o captură de ecran a paginii  @byarnoldputra pe contul său de Twitter, unde designerul descria geanta, declanşând o adevărată furtună "online", oamenii bombardând conturile de Instagram ale designerului şi ale distribuitorilor săi, întrebând de unde provin materialele şi de ce ar transforma o coloană vertebrală umană într-un mâner de geantă. "Este o glumă sinistră", "doar o minte bolnavă putea face asta" sau "ar trebui arestat", sunt doar câteva dintre miile de mesaje care i-au fost transmise. 
 
 Contactat de jurnalişti, Putra a pretins că geanta face parte dintr-o colecţie neterminată, "care implică materiale neconvenţionale, care până acum nu au fost folosite niciodată pentru confecţionarea articolelor de îmbrăcăminte" şi că a cumpărat coloana vertebrală, legal, din Canada, de la companii autorizate care primesc rămăşiţe umane pentru teste şi, ocazional, când au excedent, le vând. Designerul a refuzat, însă, să divulge numele companiei ori să prezinte documentele, invocând un acord de confidenţialitate. 
 
Cert este că, după izbucnirea scandalului, deşi Putra a bagatelizat situaţia, fotografiile cu geanta şi numerele de contact ale distribuitorului britanic, The Unconventional au fost scoase.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: