Un bărbat cu dureri cumplite de cap a descoperit că a trăit 18 ani cu un pacheţel cu canabis în nas

Un bărbat cu dureri cumplite de cap a descoperit că a trăit 18 ani cu un pacheţel cu canabis în nas

FOTO: livescience.com

O punguţă plină de canabis a stat în nasul unui bărbat timp de 18 ani, blocându-i aproape complet o nară, medicii descoperind pachetul în momentul în care acesta s-a dus la spital cu dureri cumplite de cap.

Ştiri pe aceeaşi temă

Australianul în vârstă de 48 ani primise punguţa cu canabis în perioada în care a stat închis în penitenciar şi, ca să nu fie găsită de gardieni, a îndesat-o în nas, potrivit livescience.com.
 
Ulterior, el nu a mai putut scoate pacheţelul şi a crezut că l-a aspirat şi l-a înghiţit. 
 
De-a lungul timpului, bărbatul a observat că una dintre nările sale e mereu înfundată şi s-a confruntat de mai multe ori cu infecţii respiratorii, iar recent şi cu dureri de cap, motiv pentru care s-a internat la spitalul Westmead din Sydney, unde i s-a recomandat o tomografie care a relevat că are „masă cenuşie fermă” în cavitatea nazală dreaptă. 
 
Medicii au numit masa „rinolit” - termen care se traduce prin „calcul nazal" - şi l-au supus unei mici intervenţii prin care i l-au scos. Nu mică le-a fost mirarea când au descoperit, că, de fapt, era o „capsulă de cauciuc care conţine materii vegetale", se arată în articol. 
 
Abia atunci şi-a adus aminte bărbatul de punguţa cu "iarbă", pe care a crezut că a pierdut-o, medicii având explicaţii şi pentru acest lucru. 
 
"Pacientul a împins din greşeală pachetul mai adânc în nară şi a crezut că l-a înghiţit", au explicat medicii. Balonul a rămas nedetectat până când s-a calcifiat la exterior, blocându-i bărbatului nara. Medicii au refuzat să comenteze despre ce s-ar fi putut întâmpla dacă pacheţelul cu "iarbă" s-ar fi spart, însă au declarat că e prima dată când se confruntă cu o astfel de metodă de contrabandă cu droguri. 
 
„Am mai auzit că unii înghit capsule cu droguri, însă niciodată să le aspire în nas", a mai declarat pentru livescience.com, unul dintre medicii care l-au îngrijit pe australian. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: