Un agresor sexual, scos din închisoare de recursul compensatoriu, a atacat din nou. Violatorul are la activ cel puţin 6 victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pop Vilmos, violator în serie, beneficiar al recursului compensatoriu. FOTO: Facebook
Pop Vilmos, violator în serie, beneficiar al recursului compensatoriu. FOTO: Facebook

Un bărbat în vârstă de 36 ani din Oradea, multirecidivist, eliberat toamna trecută din Penitenciar ca beneficiar al recursului compensatoriu, a fost arestat, duminică, după ce a agresat sexual o tânără de 19 ani.

Atacul a fost comis în noaptea de 24 spre 25 decembrie anul trecut, în jurul orei 2.20, pe strada Olimpiadei din Oradea.  Bărbatul şi-a urmărit victima şi, venind din spate, a împins-o la perete, atingând-o în zonele intime, după care a fugit.

Agresorul, pe numele lui Pop Vilmoş, a fost găsit sâmbăta trecută şi arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, măsura fiind impusă de faptul că, începând cu anul 2005, a avut mai multe condamnări atât pentru viol, tentativă de viol, cât şi tâlhărie respectiv pentru furt. 

Prima condamnare, după cum a descoperit Adevărul.ro, datează din 2006, când a primit o pedeapsă de 3 ani de detenţie pentru tâlhărirea unei femei, din care a ispăşit, însă, doar doi ani. Asta pentru că, în iulie 2008,  Judecătoria Oradea a decis că individul a fost reeducat şi poate fi eliberat condiţionat. În 2009, Pop era din nou în Arestul Poliţiei, suspect în patru cazuri de viol respectiv tentativă de viol, fapte pentru care, pe 11 ianuarie 2010, a şi fost condamnat la 8 ani de detenţie. 

Din pedeapsă, infractorul a executat doar două treimi, fiind lăsat să plece, din nou, înainte de ispăşirea pedepsei, pe 23 februarie 2015, cu un rest neexecutat de 891 de zile, adică aproape 3 ani. Urmarea? Pe 7 iunie, în acelaşi an, a atacat o adolescentă de 16 ani, încercând să o violeze. 

Agresiunea a avut loc în plină stradă, pe Calea Clujului din Oradea, însă victima a avut noroc. A reuşit să scape şi să se urce într-un taxi ce trecea prin zonă. Taximetristul a sunat la 112 şi a pornit apoi pe urmele agresorului, în timpul urmăririi, întâlnindu-se şi cu o patrulă a Poliţiei Oradea, împreună cu care l-au prins în scurt timp pe atacator.

Încătuşat şi trimis în judecată pentru tentativă de viol, Pop Vilmoş a fost condamnat de astă dată cu blândeţe, la 1621 de zile de detenţie, care cuprindea şi cele 891 de zile rămase neexecutate din pedeapsa din 2010. 

În timpul detenţiei, Pop a formulat numeroase cereri pentru a fi eliberat condiţionat, însă toate au fost respinse.

Cu toate acestea, el a părăsit Penitenciarul tot înainte de termen, în octombrie anul trecut, ca beneficiar al recursului compensatoriu, care i-a scăzut pedeapsa cu nu mai puţin de 275 de zile, adică 9 luni. 

În ciuda numeroaselor beneficii, Pop a recidivat iar după nici 2 luni de libertate, a ajuns din nou în spatele gratiilor, de astă dată pentru agresiune sexuală, faptă pedepsită cu închisoare între 2 şi 7 ani. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite