Trimis în judecată de procurorii anticorupţie, rectorul Universităţii din Oradea a scăpat de controlul judiciar

Trimis în judecată de procurorii anticorupţie, rectorul Universităţii din Oradea a scăpat de controlul judiciar

Constantin Bungau

Rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, nu se mai află sub control judiciar. Decizia a fost luată de către judecătorii Curţii de Apel Oradea. Aceeaşi măsură a fost luat şi în cazul Floarei Chipea, fostul decan al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, şi în cazul psihologului Camelia Dindelegan.

După mai bine de un an, rectorul Universităţii din Oradea, Constatntin Bungău, a scăpat de controlul judiciar. Decizia a fost luată de către magistraţii Curţii de Apel Oradea, şi este definitivă.

“Hotărâre legală şi temeinică a Instanţei să constate că măsura preventivă nu se justifică. Aşteptăm motivarea”, a declarat avocatul Bogdan Bodea, apărătorul rectorului.

Măsura preventivă a fost revocată şi în cazul Floarei Chipea, fost decan al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, respectiv în cazul psihologului Camelia Dindelegan.

Aşa cum se ştie, toţi trei sunt protagonişti într-un proces de corupţie, aflat pe rolul Tribunalului Bihor. În cazul rectorului Universităţii, procurorii DNA Oradea au reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată, Floare Chipea este judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită, ambele în formă continuată, psihologa Camelia Dindelegan este acuzată de cumpărare de influenţă în formă continuată şi dare de mită în formă continuată, iar soţul ei, preotul ortodox Marin Dindelegan, e inculpat pentru complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată şi complicitate la dare de mită în formă continuată.

Bungău este acuzat de DNA că ar fi luat mită "bunuri materiale în valoare de aproximativ 1.902 lei", iar Chipea "foloase în valoare totală de 7.950 lei", ca să o ajute pe Camelia Dindelegan să promoveze un concurs pentru gradul didactic de profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane.

Scandalul a izbucnit pe 21 iunie 2016, când toţi cei patru au fost reţinuţi de procurorii DNA. Trei zile mai târziu, judecătorii i-au trimis în arest la domiciliu, măsură menţinută timp de o lună.

Din 25 iulie 2016, cu excepţia lui Marin Dindelegan, care nu a mai primit nicio restricţie, Bungău, Chipea şi Camelia Dindelegan au fost puşi sub control judiciar. Între timp, la finalul lunii august anul trecut, toţi au fost trimişi în judecată. Procesul are un nou termen fixat pe 8 noiembrie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: