Trichineloză printre mistreţii împuşcaţi la vânătoarea de la Balc

Trichineloză printre mistreţii împuşcaţi la vânătoarea de la Balc

Unul din mistretii impuscati a fost gasit cu trichineloza Foto Adevarul

În urma analizelor efectuate de către specialiştii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, unul dintre mistreţii împuşcaţi la vânătoarea de la Balc a fost depistat cu trichineloză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu mai puţin de 267 de probe au fost efectuate mistreţilor împucaşcaţi sâmbătă şi duminică, pe domeniul cinegetic de la Balc, la tradiţionala vânătoare organizată de către omul de afaceri Ion Ţiriac.

În urma rezultatelor , unul din cei aproape 170 de mistreţi ucişi are trichineloză. Carnea animalelor a fost supusă la trei teste. S-au făcut examene pentru pestă porcină, trichineloză şi ESB (Encefalopatie spongiforma bovină), Carcasa unde s-a descoperit trichineloză a fost dusă la Protan pentru distrugere.

Vânătoarea din acest an de pe domeniul omului de afaceri român Ion Ţiriac s-a încheiat duminică după-amiaza. Aproximativ 170 de exemplare de mistreţ au fost împuşcate de către oaspeţii românului.
Printre musafirii s-au putut zări Wolfgang Porsche, Prinţul Dimitrie Sturdza şi fiul lui Ion Ţiriac. 

Doi dintre oamenii de afaceri invitaţi au ales să plece cu un avion de pe aeroportul Oradea spre Bucureşti, însă au fost nevoiţi să facă cale întoarsă din cauza ceţii de pe Otopeni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările