Tratamente naturiste pentru răceală şi gripă. Cinci tincturi care ne scapă de pastile - recomandarea specialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gripa şi răceala pot fi ţinute la distanţă chiar şi fără pastile. Leacurile din vremea bunicilor sunt folosite şi în zilele noastre cu succes. Tincturile fac adevărate minuni atunci când vine vorba despre problemele sezonului rece.

Iarna bate la uşă şi va aduce cu ea răceli şi gripă. Tratamentele naturiste pot face minuni şi sunt la îndemâna oricui. Pe lângă ceaiuri, specialiştii recomandă cu mare încredere utilizarea tincturilor. Vă prezentăm cinci feluri de tincturi care vă pot ajuta să scăpaţi de răceală sau gripă, fără să daţi buzna în farmacii după pastile.

Tinctura din rădăcină de iarbă mare

Este o plantă plăcut mirositoare ce conţine uleiuri care au proprietăţi antibiotice. Se foloseşte ca un puternic expectorant şi favorizează eliminarea secreţiilor în bronşitele acute. Totodată, calmează spazmele bronşice, uşurând tusea. “În astm şi tuse convulsivă, folosirea acestei tincturi duce la calmare. Are şi o puternică acţiune antiseptică. Se recomandă utilizarea ei în amestec cu ceaiul pentru afecţiuni pulmonare”, spune fitoterapeutul Marius Jidoi.

Tinctura de Lemn Dulce

Are un gust dulce, plăcut. Ajută la fluidizarea secreţiilor traheo bronşice, calmând tusea. Are o utilizare mult mai largă asupra mai multor afecţiuni.

Tinctura de Lumânărică

Ajută în cazul răcelilor şi la tratarea răguşelilor. Această tinctură lucrează pe corzile vocale şi ajută la expectorarea mai rapidă a secreţiilor, calmând tusea. “Conţine o substanţă vâscoasă care are proprietăţi emoliente şi expectorante în afecţiunile bronşice”, a punctat fitoterapeutul Marius Jidoi.

Tinctura de nalbă de cultură sau sălbatică

Are proprietăţi emoliene foarte puternice, fiind indicată în cazul căilor respiratorii, tuse, bronşită sau laringită. Cu tinctura de nalbă se poate face gargară care ajută în caz de amigdalită.

Tinctură de drăgaică în amestec cu salvie

Este recomandată pentru căile respiratorii, ca şi gargară pentru căile bucale, abcese dentare, pentru tiroidă şi pentru corzile vocale. Această tinctură are acţiune antisudorifică, fiind recomandată persoanelor diagnosticate cu TBC.

“Tincturile se pot folosi simple sau dizolvate în 100 de mililitri de apă, ori ceai. Este indicat consumul lor de câte trei ori pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara, cu jumătate de oră înainte de masă. Recomand consumul tincturilor în combinaţie cu ceaiurile. Luate astfel, ele grăbesc procesul de vindecare, iar durata tratamentului va fi şi ea mai scurtă”, a punctat fitoterapeutul Marius Jidoi.

Va mai recomandam:

Răceală şi gripă fără pastile. Cinci ceaiuri din plante care te vindecă rapid: recomandarea specialiştilor pentru fiecare afecţiune

Cele mai bune ceaiuri care-ţi reduc pofta de dulce

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite