Top 8 reguli banale pentru a elimina grăsimea de pe abdomen. Cât de eficient este usturoiul la primele ore ale zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grăsime de pe burtă. Consilierii în nutriţie ne sfătuiesc cum să scăpăm de ea  FOTO Shutterstock
Grăsime de pe burtă. Consilierii în nutriţie ne sfătuiesc cum să scăpăm de ea  FOTO Shutterstock

Grăsimea de pe burtă este o problemă mult dezbătută, mai ales în rândul femeilor. Specialiştii merg pe recomandarea respectării unor reguli de bază în dieta zilnică, reguli ce nu dau greş.

Persoanele care doresc să scape de grăsimea din zona abdominală trebuie să limiteze consumul alimentelor nesănătoase şi să compenseze prin introducerea în alimentaţia zilnică a fructelor şi legumelor proaspete şi a sucurilor stoarse în casă şi care ajută la reglarea digestiei. Pe lângă alimentaţie, exerciţiile fizice sunt esenţiale. Alături de consilierul în nutriţie Ramona Alina Tomuţa vă prezentăm 8 reguli care au ca scop eliminarea grăsimii de pe burtă.  

1. Începe ziua cu o limonadă, fără zahăr.  “Este cea mai bună metodă pentru a elimina grăsimea de pe abdomen. Se adaugă sucul de la o lămâie într-un pahar cu apă călduţă şi se pune puţină sare. Consumată în fiecare dimineaţă această limonadă stimulează metabolismul!”, susţine Alina Tomuţa, consilier în nutriţie.

2. Stai departe de orezul alb, înlocuieşte-l cu cereale integrale, inclusiv orezul brun sau sălbatic, pâine de secară şi quinoa, în dieta zilnică.

3. Evită produsele dulci, băuturile dulci sau produsele bogate în grăsimi nesănătoase.

4. Bea suficientă apă dacă doreşti să scapi de grăsimea abdominală, 35 ml/kg corp. “Consumând apă la intervale regulate de timp, ajută la stimularea metabolismului şi eliminarea toxinelor din organism”, susţine specialistul Ramona Alina Tomuţa.

5. Consumă 2-3 căţei de usturoi în fiecare dimineaţă şi apoi bea un pahar de limonadă. “Acest lucru dublează şansa de a scăpa de kilogramele nedorite şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui”, explică nutriţionistul.

Consilier în nutriţie Alina Tonuţa  FOTO arhivă personală

alina tonuta bihor foto

6. Consumă la fiecare masă o proteină de origine vegetală sau animală, alături de o salată de legume variate.

7. Consumă zilnic fructe, acestea conţin antioxidanţi, vitamine şi minerale.

8. Foloseşte condimente la gătit, ca: scorţisoară, ghimbir sau piper negru. Acestea au multe beneficii pentru sănătate.

Vă mai recomandăm:

Gustări care au sub 100 de calorii. Ce combinaţii de alimente recomandă nutriţioniştii

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite