Într-un oraş din România, biletele de călătorie vor putea fi cumpărate cu cardul direct din mijloacele de transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un oraş din România, bilete de călătorie vor putea fi achiziţionate direct din tramvai sau autobuz, iar plata se va face cu carduri bancare contactless prin simpla apropriere de terminal a cărţii de credit.

Toate mijloacele de transport în comun din Oradea vor fi dotate cu automate de bilete care permit plata biletului de călătorie folosind cardul bancar. Biletele vor fi valabile o oră, însă doar pe mijlocul de transport respectiv.

Societatea de transport a încheiat un parteneriat cu BCR, cu Telekom şi cu Global Payments, iar în maximum 45 de zile, toate cele aproximativ 180 de tramvaie şi autobuze ale OTL vor fi dotate cu câte două automate de bilete care permit plata biletului de călătorie folosind carduri bancare contactless Visa sau Mastercard.

Directorul Viorel Pop a menţionat că nu OTL a achiziţionat aparatele, ci doar le exploatează. Preţul unui bilet va fi de 3 lei, similar costului biletului de la automatele galbene din staţiile, în condiţiile în care, la chioşcurile OTL, un bilet cu două călătorii costă 5 lei.

Biletele cumpărate de la aceste automate sunt valabile timp de o oră doar pe mijlocul de transport respectiv, aparatul eliberând o recipisă cu toate datele tranzacţiei.

Biletul conţine şi ultimele patru cifre ale cardului bancar cu care a fost achiziţionat, astfel că, în cazul unui control, pe lângă bilet trebuie prezentat şi cardul.

„Automatele au un sistem similar POS-ului, au o imprimantă, sunt legate tot timpul la internet, deci sunt online. Validarea se face în momentul achiziţiei biletului”, a precizat directorul economic Romeo Nica.

OTL estimează că noul sistem de plată va fi folosit în special de cei care acum plătesc biletul prin SMS la preţul de 0,8 euro cu TVA inclus. Potrivit lui Romeo Nica, lunar sunt trimise aproximativ 40.000 de sms-uri pentru plata biletelor OTL.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite