Sute de şoferi vor protesta pe Drumul Naţional 76 Oradea-Deva

Sute de şoferi vor protesta pe Drumul Naţional 76 Oradea-Deva

Gropile sunt semnalizate cu crengi

Peste 500 de şoferi şi-au confirmat prezenţa la protestul pentru Drumul Naţional 76 care leagă Oradea de Deva. Şoferii, sătui să-şi rupă maşinile în craterele care împânzesc tronsonul dintre Oradea şi Beiuş, au decis să protesteze.

Un beiuşean a iniţiat, pe reţeaua de socializare Facebook,  un marş pe DN 76. În mai puţin de o săptămână sute de şoferi i s-au alăturat, astfel că astăzi, de la ora 16.00, şoferii sunt aşteptaţi să se întâlnească în parcarea fostei benzinării din comuna Pocola. Se vor încolona şi vor porni pe ruta Pocola - Răbăgani şi retur, până în municipiul Beiuş. Totodată, şoferii sunt rugaţi să poarte veste reflectorizante şi să păstreze o distanţă de 10 metri între maşini.


Chiar dacă la începutul acestei săptămâni gropil au început să fie asfaltate, participanţii la protest susţin că momentan drumul este “lux, dacă-l compari cu păşunea”.


La sfârşitul săptămânii trecute, vicepremierul Liviu Dragnea a fost prezent la Oradea unde a declarat că a avut discuţii cu directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale care l-a informat că în curând vor începe lucrările la DN 76 Oradea-Deva pe tronsonul Oradea-Beiuş.

“M-a informat domnul prefect despre acest drum şi am vorbit azi-dimineaţă cu directorul general al CNADNR, care mi-a spus că sunt aproape finalizate discuţiile cu constructorul, care să lucreze pe resurse proprii şi vor fi plătiţi fie spre sfârşitul acestui an, fie la începutul anului viitor. Uurmează ca lucrările să înceapă undeva în două săptămâni”, a afirmat Liviu Dragnea. Cu toate acestea şoferii susţin că s-au săturat de promisiuni.

Citeşte şi:

FOTO Flori în gropi. Şoferii care au protestat pe DN 76 au plantat panseluţe în craterele din şosea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: