FOTO Sute de concurenţi din ţară şi străinătate s-au aliniat la startul celei de-a şaptea ediţie a Oradea City Running Day

FOTO Sute de concurenţi din ţară şi străinătate s-au aliniat la startul celei de-a şaptea ediţie a Oradea City Running Day

Sute de concurenti s-au aliniat la start

Oradea a devenit din nou oraşul semimaratonului. Peste 800 de concurenţi, din ţară şi străinătate, s-au aliniat la startul celei de-a şaptea ediţie a  „Oradea City Running Day”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chiar dacă vremea nu a prea ţinut cu organizatorii, în jur de 800 de sportivi din ţară şi din străinătate au pornit din Piaţa Ferdinand, într-o cursă deloc uşoară. Au fost organizate două tipuri de curse: competitive şi necompetitive.

În prima categorie s-au aflat: Semimaratonul individual Hervis Sports 21 km, Corporate Challenge - ştafetă în 4 (4x5,25 km), 10 km individual şi Crosul Europlast Romania 5 km.

În ce-a de-a doua categorie, curse necompetitive, a fost doar Cursa Copiilor Masterplast.

S-a alergat pe traseul: Podul Ferdinand - dreapta spre Str. Principatelor Unite - sub podul Decebal - pe digul malului stâng al Crişului Repede - Podul Sovata - pe malul drept al Crisului Repede - Str. Emilian Mircea Chitul - Str. Malului, Str. Ady Endre - stânga Str. Patrioţilor ocolind Teatrul Regina Maria, Pţa. Ferdinand spre Str. Iosif Vulcan - la capătul străzii întoarcere spre Pţa. Ferdinand - finiş.

Veniţi din şapte ţări, atleţii amatori sau profesionişti au încercat fie să-şi depăşească recordurile personale, fie pur şi simplu să îşi demonstreze că pot duce la capăt o astfel de cursă. Indiferent de timpul obţinut, toţi au primit medalii de la organizatori.

Primul sportiv a trecut linia de sosire Eduard Hercuţ  care a parcurs cei 21 de kilometri ai cursei în mai puţin de o oră şi un sfert. La feminin, învingătoare a fost o sportivă din Ungaria, cu un timp de o oră şi 23 de minute.
Evenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Visit Oradea, Consiliul Judeţean Bihor, Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.

 

citeste totul despre: