SUBIECT CERUT DE CITITORIUnii sădesc copaci, alţii îi taie cu barbarie

SUBIECT CERUT DE CITITORIUnii sădesc copaci, alţii îi taie cu barbarie

Pentru orice copac tăiat trebuie plantați alți doi puieți

Orădenii sunt nemulţumiţi de modul în care RER Ecologic Services toaletează copacii din cartierul Rogerius. Deşi în cadrul campaniei de toamnă  s-au plantat circa 5.000 de arbori, orădenii se plâng de modul în care e întreţinut spaţiul verde.

Transformarea Oradei într-un oraş verde este văzută de către unii orădeni ca o muncă fără sfârşit, ca urmare a faptului că lucrurile bune realizate de voluntari sunt distruse de alţii. O cititoare a site-ului oradea.adevarul.ro, care s-a semnat cu numele de Adelina, ne-a semnalat faptul că, în zona blocului Master din cartierul Rogerius, toaletarea arborilor a fost realizată cu efecte dezastruoase asupra mediului înconjurător.

„Conducerea asociaţiei de la blocurile tip L a chemat măcelarii de la RER să toaleteze copacii. Totul a fost ok, până când am văzut munca celor de la RER: pomi tineri tăiaţi complet, gard viu tăiat complet, doar ca domnii cu drujba să poată intra cu maşina până în mijlocul grădinii. Unii plantează, alţii fac lemne de foc”, a scris Adelina, intitulându-şi mesajul „Defrişări masive în Rogerius, marca RER”.

La fel de revoltată este şi Melania Stoica (15 ani), ai cărei bunici locuiesc în zona respectivă şi care a participat la plantări de arbori în Rogerius. „Trecând pe lângă blocul bunicilor, am găsit un singur copac, dintre toţi cei pe care îi ştiam în copilărie”, a spus Melania dezămăgită.

Carmen Cherteş, purtător de cuvânt la Primăria Oradea, a spus că RER execută toaletarea arborilor la cererea asociaţiilor de proprietari, în baza avizului emis de către compartimentul de specialitate din cadrul primăriei. „Un reprezentant al municipalităţii se va deplasa în teren, pentru a constata situaţia”, a spus Carmen Cherteş, subliniind că în cadrul campaniei de toamnă s-au plantat până în prezent cinci mii de arbori.

Horia Burlău, şef secţie salubrizare la RER, a spus că lucrările din zona străzii Podului au fost realizate la cerere. „Nu tăiem de capul nostru. Tăiem numai ceea ce vrea asociaţia de locatari şi primăria”, a spus Burlău.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: