Sportivii de fier înoată, merg cu bicicleta și aleargă astăzi la Oradea, 12 ore fără oprire

Sportivii de fier înoată, merg cu bicicleta și aleargă astăzi la Oradea, 12 ore fără oprire

Concursul de la Oradea se desfăşoară după regulile celebrului concurs Ironman

Cei mai rezistenți sportivi din țară și-au dat întâlnire în această dimineață la Oradea, unde s-a dat startul celei de a doua ediții a concursului Xtr Triathlon Oradea, considerat cel mai important eveniment din triatlonul românesc. Pentru a câștiga titlul de „om de fier", concurenții trebuie să parcurgă un traseu de 3.800 metri înot, 180 de km cu bicicleta și 42.2 km în alergare.

Ştiri pe aceeaşi temă


Xtr Triathlon Oradea se desfășoară pe două variante de traseu, atât la individual, cât și la echipe. „Prima variantă este cea omologată internațional competițiilor Ironman, adică 3.800m înot, 180 km cu bicicleta  și 42.2 km alergare. A doua variantă este cea de Half Ironman, adică jumătate din  fiecare distanță", a explicat Szokolszki Istvan, organizatorul evenimentului.

La Paleu

Startul competiției s-a dat în această dimineață, la orele 7.00, oamenii de fier aruncându-se în apele reci ale lacului Paleu. Traseul continuă pe biciclete spre Cartierul Orizont ( Raicris ) - Cetariu - Cauceu,  pe mai multe ture, urmând ca participanții să intre în oraș dinspre localitatea Săldăbagiu de Munte, destinația finală a traseului de biciclete fiind parcul Brătianu ( Bazinul Olimpic ), de unde va începe proba de alergare. „Timpul limită  pentru parcurgerea traseului întreg va fi de aproximativ 12 ore, iar pentru jumătatea traseului de 6 ore. Competiția se va încheian la orele 23.00", a mai spus Szokolszki Istvan.

Demonstrații

De la orele 12.00, în parcul Brătianu, Trial Jam, Bmx și  Skateboard Extrem vor face  demonstrații inedite, pentru a promova sporturile mai puțin cunoscute de către orădeni.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările