Soţul directoarei de liceu care a murit după o intoxicaţie misterioasă este ţinut în comă indusă. Cum încearcă medicii să îi salveze viaţa

Soţul directoarei de liceu care a murit după o intoxicaţie misterioasă este ţinut în comă indusă. Cum încearcă medicii să îi salveze viaţa

FOTO: adevarul.ro

Procurori, poliţişti, medici legişti sunt implicaţi în ancheta declanşată pe marginea morţii directoarei de şcoală din Bihor despre care s-a crezut iniţial că s-a intoxicat de la o conservă de ton. În urma cercetărilor, în locuinţa învăţătoarei s-a găsit un pesticid care emană gaze toxice, motiv pentru care anchetatorii nu exclud ca directoarea şi soţul ei, aflat în comă de 5 zile, să fie victimele unei intoxicaţii chimice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul în vârstă de 51 ani, Vasile Ştiube, inginer, asociat şi administrator la o companie agricolă din Tinca, este în comă indusă, iar veştile medicilor despre starea lui de sănătate nu sunt deloc optomiste deoarece investigaţiile medicale din ultimele zile arată că are probleme pulmonare grave.

Bărbatul este supravegheat permanent de medici şi supus, zilnic, şi unui lavaj bronho-alveolar, o procedură care permite recoltarea eventualelor particule, celule, agenţi patogeni dar şi urmărirea evoluţiei sub tratament a afecţiunii.  

„Încercăm tot ce e posibil, uman, medical, să-i salvăm viaţa. Cardiologic, nu pune probleme, însă plămânii sunt afectaţi şi, din păcate, analizele nu ne-au ajutat să găsim cauza. S-a stabilit, însă, cu certitudine, că nu e vorba despre o infecţie alimentară”, au declarat pentru adevărul.ro, surse medicale.

Anchetă grea

Între timp, echipe complexe de poliţişti şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au făcut cercetări amănunţite în locuinţa familiei, dar şi în încăperile societăţii administrate de Vasile Ştiube. „Poliţia ne-a solicitat sprijinul pentru prelevarea unor eventuale probe, a fost trimis la faţa locului echipajul CBRN (chimică, biologică, radiologică şi nucleară)”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roşca.

Surse din anchetă au declarat pentru adevărul.ro că în locuinţa familiei, în anexe, la sediul firmei şi în depozite s-au găsit cantităţi diverse dintr-un pesticid  sub formă solidă, care acţionează în contact cu aerul, emanând gaze toxice pentru dăunători.

„Deocamdată nu putem spune cu certitudine că această substanţă a fost sursa intoxicării. Cazul nu este unul uşor, sunt multe semne de întrebare. În plus, în locuinţă exista substanţa, însă era în ambalajul original”, a explicat unul dintre anchetatori.

Anchetatorii aşteaptă, încă, rezultatele analizelor toxicologice dispuse în cazul Alinei Ştiube, soţia bărbatului, care a murit, marţi, după ce, internată sâmbăta trecută, a fost lăsată să plece acasă o zi mai târziu, pentru că se simţea mai bine.

Medicii legişti au prelevat probe în cursul zilei de miercuri, în timpul necropsiei, însă procedura este de durată. „Deocamdată nu avem date care să poată fi făcute publice. Când vor fi informaţii, vom transmite un comunicat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău.

citeste totul despre: