Şeful IPJ Bihor se joacă de-a demisia, după ce DNA i-a bătut la „poartă“. Chestorul Liviu Popa cere retragerea raportului prin care şi-a anuţat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chestorul Liviu Popa
Chestorul Liviu Popa

Acuzat de procurorii DNA Oradea de comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, chestorul Liviu Popa, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor, a anuţat că pleacă din Poliţie. Minunea a ţinut, însă, doar câteva ore.

UPDATE

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că şeful IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa a fost eliberat din funcţie, fiind pus la dispoziţie. 

"Ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoş Tudorache, a dispus luarea măsurilor administrative necesare pentru eliberarea din funcţie a inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, chestor de poliţie Liviu Popa, şi punerea acestuia la dispoziţia unităţii. Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor urmează să fie asigurată de unul dintre adjuncţi", se arată în comunicatul transmis de către biroul de presă al MAI.

Chestorul Liviu Popa, inspectorul şef al IPJ Bihor şi-a înaintat, miercuri seara, demisia din Poliţie, lucru confirmat de către Inspectoratul General al Poliţiei Române în cursul acestei dimineţi.

“Instituţia a primit un document prin care domnul Popa solicită încetarea raporturilor de serviciu, actul fiind înaintat conducerii Ministerului de Interne. Documentul urmează să fie înaintat Preşedinţiei, procedură obligatorie având în vedere gradul de chestorul al poliţiştului”, a precizat Dan Octavian, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Câteva ore mai târziu, chestorul Popa a revenit asupra deciziei şi a înaintat un nou raport prin care se solicită retragerea primului raport, cel care prevede încetarea raporturilor de serviciu.

“Momentan nici nu vă pot confirma, nici nu vă pot infirma. Nu avem nimic oficial. Fiind şef de IPJ şi chestor, competenţa de numire, şi cel care răspunde de şefii de IPJ este Ministerul de Interne. Domnul Popa a trimis prin intermediul IGPR-ului raportul de ieri, între timp a mai trimis un alt raport prin care solicită retragerea primului raport. Nu ştiu care este rezultatul final”, a declarat ofiţerul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române

Reamintim că la începutul acestei săptămâni, procurorii DNA Oradea au descins la sediul IPJ Bihor, la sediul Serviciului Logistic, dar şi la locuinţa lui Liviu Popa. Atât marţi cât şi miercuri, chestorul Popa a ajuns în faţa procurorilor anticorupţie. Potrivit unor surse, el este anchetat pentru luare de mită în formă continuată, într-un dosar ce vizează fapte de corupţie în care sunt implicaţi ofiţeri de poliţie din Bihor.

La baza demisiei chestorului bihorean poate sta şi accidentul în care acesta a fost implicat, la începutul lunii septembrie. Atunci aflându-se la  volanul unei maşini aparţinând liderului PNL Vasile Blaga, Popa a provocat un accident uşor pe centura Braşovului.

 Dragoş Tudorache, ministrul MAI a afirmat că faptul că şeful Poliţiei Bihor se plimba cu maşina lui Vasile Blaga "este un lucru care nu se potriveşte cu funcţia acestuia" şi că joi va lua o decizie în privinţa chestorului orădean. "Veţi vedea mâine dimineaţă (n.r. ieri) ce se va întâmpla", a spus ministrul.

Liviu Popa, absolvent al Academiei de Poliţie din Bucureşti, şi-a început activitatea în anul 1995, ca ofiţer la Serviciul pentru Combaterea Criminalităţii Economico-Fincanciare din cadrul IPJ Bihor. Timp de doi ani, între 2003 şi 2005 a fost detaşat la DNA Oradea iar în 2005 a fost numit şef al IPJ Bihor. Între 2009 şi 2010 a ocupat funcţia de Directorul General al Direcţiei Generale Anticorupţie iar în perioada 2010-2012 a fost inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române. Din 2012 a revenit la conducerea IPJ Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite