Scrisoarea unui pușcăriaș: „E adevărat că mi-am bătut soția, dar a meritat-o”

Scrisoarea unui pușcăriaș: „E adevărat că mi-am bătut soția, dar a meritat-o”

Deținuții din Oradea vor învăța cum să nu cadă pradă viciilor

Bakro Boldizsar, un orădean închis în Penitenciarul Oradea, se declară dezamăgit de justiția din România, după ce a fost condamnat la șapte ani de închisoare, fiindcă și-ar fi violat soția. Din spatele gratiilor, acesta acuză instanța de discriminare, fiindcă e țigan.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mă numesc Bakro Boldizsar și sunt în Penitenciarul Oradea pentru o infracțiune pe care nu am săvârșit-o și culmea este că însăși soția mea m-a dat pe mâna poliției. Ca să se răzbune pe mine a mințit că am violat-o de două ori, ceea ce nu este adevărat fiindcă îmi era soție legitimă și avem și un copil minor", menționează deținutul în scrisoarea trimisă către redacția Adevărul de Seară Oradea.

Discriminat

„De fiecare dată când merg la instanță nu sunt luat în considerare. Am solicitat dovezi și martori sau înregistrări din instanță. Se știe că sunt nevinovat dar nimeni nu vrea să se facă dreptate, fiindcă sunt țigan și soția mea este româncă", se plânge pușcăriașul. „Fiindcă nu am posibilitatea de a-mi angaja un avocat, toată lumea face cu mine ce vrea. Pentru mine este de necrezut cum poate justiția României să facă o greșeală atât de mare", scrie Bakro Boldizsar. Bărbatul este revoltat și de faptul că soția sa refuză să-l ajute să-și vadă fiica, neaducând-o în vizită, la penitenciar.

Toți se consideră nevinovați

Monica Suciu, reprezentantă a Fundației Ruhama din Oradea, care se ocupă, printre altele, de integrarea socială a persoanelor de etnie romă, a lucrat circa un an în calitate de consilier, la Penitenciarul Oradea. „Am ascultat poveștile multor persoane închise și pot să spun că toate se considerau nevinovate și nedreptățite de sistem”, a declarat Monica Suciu. În privința dificultății persoanelor de etnie romă de a găsi avocați care să le reprezinte interesele, Suciu consideră că un avocat plătit nu-și alege clienții în funcție de culoarea pielii, ci după capacitatea acestora de a plăti serviciile respective.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările