Scandalul interceptărilor din DNA Oradea: se cere revocarea procurorilor Ciprian Man şi Cristian Ardelean

Scandalul interceptărilor din DNA Oradea: se cere revocarea procurorilor Ciprian Man şi Cristian Ardelean

Foto: captura NCN

Conducerea DNA cere revocarea procurorilor Ciprian Man şi Cristian Ardelean de la Serviciul Teritorial Oradea al Direcţiei, cei doi fiind implicaţi în scandalul „înregistrărilor” scurse în spaţiul public, în care discutau despre „liniştirea” judecătorilor şi complete ostile respectiv favorabile DNA.

Potrivit unor surse judiciare, celor doi procurori li s-au  cerut demisiile încă de săptămâna trecută, însă, pentru că au refuzat, li s-a adus la cunoştiinţă faptul că urmează să fie revocaţi din funcţii. Solicitarea de revocare nu a fost trimisă, încă, nici Consiliului Superior al Magistraturilor şi nici procurorilor. 
 
Procurorul Ciprian Man, fost şef al DNA Oradea, a declarat pentru Adevărul.ro că au fost anunţaţi doar telefonic despre faptul că urmează să fie revocaţi, însă fără să li se aducă la cunoştinţă motivele. "Nu pot să fac niciun fel de comentarii pentru că nu ştiu care sunt motivele revocării”, a declarat procurorul Man.
 
La rândul său, procurorul Cristian Ardelean a declarat că, până miercuri, nu li s-au adus la cunoştinţă eventuale abateri descoperite în timpul controlului dispus de conducerea DNA. "Nouă nu ni s-a imputat nimic concret, nu ni s-au cerut puncte de vedere în cadrul controlului, nu ştim ce conţine raportul. Până nu avem date certe, nu pot să fac niciun comentariu", a spus şi Ardelean.
 
Cei doi procurori se vor întoarce la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unde au activat anterior.
 
Tot miercuri, conducerea Direcţiei a transmis în teritoriu şi faptul că urmează să solicite încetarea delegării pentru comisarul şef Traian Surducan, poliţist judiciar în cadrul Serviciului Teritorial Oradea. Acesta, însă, şi-a înaintat între timp cererea de pensionare. 
 
Scandalul din DNA Oradea a izbucnit în urmă cu două săptămâni, după ce avocatul orădean Răzvan Doseanu a lansat în spaţiul public o înregistrare realizată în sediul instituţiei, cu cinci procurori Anticorupţie care vorbeau despre complete "favorabile şi nefavorabile" şi despre procese care i-ar putea "linişti" pe judecătorii ostili. 
 
La discuţia din 18 ianuarie 2018, au participat procurorul Adrian Muntean, la vremea respectivă procuror şef al DNA Oradea, Ciprian Man, fost şef al Serviciului Teritorial şi colegii lor, Cristian Ardelean, Cosmin Pantea respectiv Lucian Rus.
 
Între timp, Adrian Muntean şi-a dat demisia din DNA iar în prezent se află la conducerea Parchetului Marghita iar Cosmin Pantea, care nu mai îndeplinea condiţiile de vechime pentru a activa în DNA s-a întors ca simplu procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: