Scandalul înregistrărilor din sediul DNA Oradea: procurorul Cristian Ardelean a depus plângere penală pentru violarea vieţii private

Scandalul înregistrărilor din sediul DNA Oradea: procurorul Cristian Ardelean a depus plângere penală pentru violarea vieţii private

Cristian Ardelean crede că astfel de "practici infracţionale" trebuie descurajate. Foto: rtv.net

Procurorul Cristian Ardelean de la DNA Oradea, unul dintre cei cinci magistraţi care au fost înregistraţi discutând în sediul instituţiei, a formulat o plângere penală, solicitând Parchetului General identificarea persoanei care i-a înregistrat şi cercetarea acestuia pentru infracţiunea de violare a vietii private.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Am depus plângerea penală, prin avocat, pentru că astfel de practici infracţionale trebuie descurajate, indiferent dacă se întâmplă în sediul unui parchet, al unei instanţe sau al altei instituţii publice”, a declarat procurorul Ardelean.

Potrivit aceleiaşi surse, plângerea penală s-a înregistrat în cursul acestei săptămâni la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie din Parchetul General faţă de autor necunoscut, şi încă nu a fost citat pentru a da declaraţii ca parte vătămată. 

În paralel, tot la aceeaşi secţie s-au declanşat cercetări cu privire la aceeaşi înregistrare, un fragment al unei discuţii din ianuarie 2018 la care au participat cinci procurori ai Serviciului Teritorial Oradea al DNA – Cristian Ardelean, Ciprian Man, Adrian Muntean, Lucian Rus şi Cosmin Pantea – şi în care se vorbeşte despre „liniştirea” unor judecători. 

Înregistrarea a fost făcută publică de avocatul orădean  Răzvan Doseanu, pe site-ul firmei de avocatură, şi susţine că a primit-o de la o sursă anonimă.

În respectivul dosar, cei cinci procurori au fost audiaţi, săptămâna trecută, în calitate de martori. 

În înregistrare, procurorii vorbesc despre dosare deschise unor judecători pentru a-i "linişti" pe cei incomozi, respectiv despre complete ostile şi favorabile DNA din Curtea de Apel Oradea, nominalizându-i atât pe magistraţii „buni”, cât şi pe cei „răi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: