Salariile din Primăria Oradea vor fi majorate. Cât vor primi în plus funcţionarii

Salariile din Primăria Oradea vor fi majorate. Cât vor primi în plus funcţionarii

Salariile din Primăria Oradea vor fi majorate începând cu 1 februarie, cu procente între 5% şi 10%, decizia fiind luată, marţi, de Consiliul Local al municipiului însă a generat nemulţumiri în rândul majorităţii funcţionarilor, care ar fi dorit ca procentul să fie aceleaşi pentru toţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, potrivit Hotărârii Consiliului Municipal adoptată cu votul exclusiv al consilierilor PNL, directorii şi personalul de conducere vor beneficia de o creştere salarială mai mică, iar personalul de execuţie şi cei cu salarii mici de o majorare mai consistentă.

Consilierii PSD şi cei ai UDMR s-au abţinut de la vot.

Pe lângă salariu, funcţionarii Primăriei Oradea vor beneficia şi de indemnizaţia pentru hrană, în valoare de 3.800 lei pe an.

Decizia luată, marţi, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Oradea i-a nemulţumit pe cei mai mulţi dintre angajaţi, deoarece, în cazul în care legislativul local nu ar fi reglementat situaţia, potrivit contractului colectiv de muncă, toţi salariaţii ar fi beneficiat de acelaşi procent de majorare, de 10%, plus indemnizaţia de hrană.

Nemulţumirile funcţionarilor sunt generate şi de faptul că angajaţii unor primării comunale limitrofe, cu un volum de muncă mult mai mic, au venituri cu mult mai mari, situaţia fiind similară şi la Consiliul Judeţean Bihor, unde funcţionarii au salarii cu 20% mai mari decât cele din Primăria Oradea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările