Reuşita incredibilă a unui necunoscut: i-a repornit inima unui motociclist rănit grav. Ce s-a întâmplat apoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvatorul motociclistului rănit într-un accident rutier în Oradea  foto: INFO TRAFIC jud. BIHOR / Florin Stenic
Salvatorul motociclistului rănit într-un accident rutier în Oradea  foto: INFO TRAFIC jud. BIHOR / Florin Stenic

Un necunoscut care a sărit să ajute victima unui accident rutier produs în Oradea, repornindu-i inima oprită în urma impactului, a fost găsit şi felicitat public de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. "Eroii sunt lângă şi printre noi!", i-au transmis bihoreanului.

Accidentul rutier s-a produs pe 15 mai, pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Oradea, unde şoferul unei Dacii 1310, un orădean de 72 de ani, nu i-a acordat motociclistului prioritate de trecere şi l-a lovit în plin.

Impactul a fost unul extrem de violent, victima fiind aruncată mai bine de 15 metri. Motociclistul a intrat în stop cardio-respirator, primind primul ajutor de la un anonim, care a intervenit, curajos, ajutând victima unui accident din Oradea, până ca echipajele SMURD să ajungă la faţa locului, făcându-i masaj cardiac şi crescându-i astfel şansele la viaţă.

accident

FOTO: Silviu Filip

Necunoscutul a fos descris pe reţelele de socializare drept "îngerul necunoscut" şi "îngerul motociclistului" de internauţii care i-au lăudat gestul. "Nu ştiu cine este acest om! Dar ştiu că azi, a fost ÎNGERUL pentru motociclistul de pe B-dul Ştefan cel Mare! A apărut la 10-15 secunde de când motociclistul a încetat să mai respire, i-a făcut masaj cardiac şi motociclistul începând să respire! Cred că merită aprecierea tuturor! Din partea mea, MARE RESPECT!!! Felicitări!!!", a scris Florin Stenic.

Bărbatul a rămas necunoscut până la sfârşitul acestei săptămâni când reprezentanţii ISU Crişana i-au deconspirat identitatea. 

Este vorba despre un fost pompier militar, acum asistent medical. "Am reuşit să îl contactăm pentru a ne exprima recunoştinţa şi a-l felicita pentru gestul său şi ne-a mărturisit, cu vădita modestie a celor despre care faptele vorbesc, că a fost "doar omul potrivit, la locul potrivit", adăugând cu o profundă şi senină încredere în bunătatea semenilor, că este convins că şi motociclistul ar fi procedat la fel, dacă rolurile ar fi fost inversate", se arată într-un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, Camelia Roşca. 

Gabriel, (în foto chiar în timp ce îl resuscita pe motociclistul rănit) are 31 de ani, este căsătorit şi are două fetiţe.

Potrivit ISU Crişana, familia motociclistului accidentat a luat legătura cu salvatorul pentru a-i mulţumi, transmiţându-i şi că, din fericire, starea victimei s-a ameliorat.

"Eroii nu se nasc, ci "devin": devin parte din sufletul celui salvat, devin parte din familia căreia i-a redat esenţa fericirii, devin parte din conştiinţa colectivă, influenţând, în mod frumos, umanitatea. Eroii sunt lângă şi printre noi, trecând necunoscuţi, tăcuţi şi cu demnitate prin tumultul agitaţiei noastre cotidiene: de cele mai multe ori îi văd şi simt doar cei a căror viaţă continuă datorită lor şi acest lucru le este mai mult decât suficient. A fi salvator reprezintă o stare, nu o etapă, aşa cum continuă să demonstreze pompierii militari aflaţi la serviciu ori în timpul liber sau în rezervă. Vă mulţumim şi vă felicităm, încă o dată, Florian şi Gabriel!", se mai arată în comunicatul ISU Crişana.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite