Reacţia tatălui adolescentei care a bătut o elevă din Oradea: „Bine a făcut! Este fata mea şi nu se lasă la nimeni!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei adolescente din Oradea au lovit cu pumnii şi cu picioarele o elevă din clasa a IX-a, iar în prezent sunt cercetate atât de poliţişti, cât şi de consiliul şcolii. Bătaia a fost postată pe Facebook şi a stârnit multe controverse. O reacţie a avut şi tatăl uneia dintre fete, care îşi laudă odrasla pentru atitudinea avută.

Autorităţile s-au autosesizat după ce pe un site de socializare au apărut imagini care surprind bătaia dintre mai multe fete. Tot pe reţeaua de socializare a avut o reacţie şi tatăl Flaviei, tânăra care ar fi provocat altercaţia. În loc să aplaneze conflictul, bărbatul îi i-a apărarea fiicei lui şi îi înjură pe cei care o critică.

„Pentru toţi cei care nu au ce face şi lasă comentarii pentru o bătaie le zic: vă dau la m... Bine a făcut, este fata mea şi fata mea nu se lasă la nimeni!“, a scris pe contul său de Facebook Flavius Belcea. „Nu-mi place că au fost mai multe pe una, nu e corect, ştiu. Îmi pare rău pentru fată. Dar în rest mai dă-le în p... mea. S-au bătut şi gata. Nu s-au omorât ca la Moldova pentru 5 lei“, a scris mai scris bărbatul pe Facebook.

Prin comentariile sale, bărbatul a stârnit revoltă în rândul internauţilor, dar nu şi-a retras declaraţiile. „Nu-mi retrag nici macar un cuvânt! De acum încolo vreau să vorbesc doar cu cei ce mi-s prieteni! Am şi un anunţ de făcut! Uitaţi-vă bine la poza mea. Dacă crede careva că avem ceva de împărţit şi ne întâlnim.. asta e. O să vedem“, a scris bărbatul.

Filmuleţul în care se observă cum trei adolescente agresează o alta a apărut luni seară pe Facebook. În imagini se vede cum o tânără este pusă la pământ, victima fiind apoi lovită în mod repetat, cu pumnii şi picioarele, de alte adolescente.

Agresoarele răspund penal

Luni seara, atât victima, cât şi cele trei tinere care au bătut-o, au fost identificate şi au ajuns la sediul Poliţiei municipiului Oradea, pentru declaraţii. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Pentru că au 16 ani împliniţi, cele trei adolescente agresoare răspund penal de faptele lor, potrivit legii.

Inspectoratul Şcolar s-a autosesizat. „Imediat după ce filmuleţul a fost postat, împreună cu conducerea şcolii, am identificat elevele. Sunt înmatriculate la Colegiul Naţional Mihai Viteazul în clasa a IX-a. S-a întrunit Consiliul Clasei, cu câte un părinte şi un elev delegat. Analizează abaterile şi vor propune dirigintelui sancţiunile disciplinare prevăzute în statutul elevului. Acestea pot fi: observaţie individuală, mustrare scrisă, retragere temporară sau definitivă a bursei, mutare disciplinară într-o clasă paralelă, preaviz de exmatriculare sau exmatriculare. În cazul lor, pentru că vorbim de eleve de clasa a IX-a, exmatricularea nu se aplică în învăţământul obligatoriu. Sancţiunile vor fi însoţite de scăderea notei la purtare. Vom viziona şi imaginile de pe camerele de înregistrare din şcoală, ca să vedem dacă incidentul s-a petrecut în timpul orelor. Nu am mai avut astfel de cazuri în judeţul Bihor“, a spus Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor. 

Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor a trimis un punct de vedere în care a solicitat autorităţilor să să aplice măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare, de natură civilă sau penală, pentru faptele săvârşite. „Sunt convins că acest caz nu este izolat şi că astfel de răfuieli şi bătăi se petrec mult mai des, mai ales în zonele în care educaţia este precară. Dezamăgitor este şi faptul că, pentru a conştientiza o problemă reală a societăţii noastre, trebuie să aibă loc, prima dată, astfel de evenimente“, a punctat Titus Maghiar, preşedintele Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor.

Citeşte şi:

VIDEO Elevă din clasa a IX-a, lovită cu pumnii şi cu picioarele de alte două tinere

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite