PROMOVARE Bihorul a luat-o la goarnă prin ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bihorenii îşi promovează tradiţiile în toată ţara
Bihorenii îşi promovează tradiţiile în toată ţara

Viora cu goarnă, lada cu zestre şi palinca de Bihor sunt purtate prin ţară, pentru a le arăta românilor că Bihorul merită vizitat. 22 de obiective turistice sunt promovate în cadrul primului circuit de tip roadshow din campania naţională de promovare a frumuseţilor naturii şi a tradiţiilor autentic bihorene. .

Timişoara, Craiova, Bucureşti şi Constanţa sunt oraşele unde tradiţiile şi obiectivele turistice ale judeţului din Vestul ţării vor poposi în următoarele două săptămâni.

Din 30 iulie şi până în 11 august, echipa proiectului „Călător prin Bihor" va promova frumuseţile naturii şi a tradiţiilor autentic bihorene, cum ar fi olăritul din zona Vadu Crişului, a viorii cu goarnă sau a lăzii cu zestre.

Prima oprire a fost făcută la Timisoara. În faţa unui stand expoziţional, amplasat în Piaţa Revoluţiei şi în Piaţa Libertăţii, din care nu au lipsit vioara cu goarnă, lada de zestre, ulcioare din ceramică alba, palinca tradiţională şi o frumoasă tânără îmbrăcată în straie populare bihorene, timişorenii nu au ezitat să se oprească pentru a afla informaţii despre peştera de la Meziad, peştera Unguru Mare, Cetăţile Rădesei sau Gălăşeni, dar şi despre bisericile de zid şi de lemn, vechi de sute de ani.

„Proiectul are ca scop creşterea numărului de turişti, care vizitează judeţul, precum şi promovarea potenţialului turistic local la nivel naţional. Prin intermediul circuitelor pe care le desfăşurăm în această perioadă se urmăreşte promovarea produselor turistice specifice judeţului nostrui", a afirmat dr. Aurelia Dumiter, manager executiv al acestui proiect

Peşteri, văi, biserici, meştesuguri

În următoarele zile, „Călător prin Bihor" se va afla la Craiova, în Piaţa Mihai Viteazu, urmând ca la Bucureşti prezentarea să se facă în Centrul istoric. Echipa de proiect îşi dă întâlnire cu constănţenii în cel mai important punct de atracţie de la malul Mării Negre, şi anume, în portul Tomis.

În cadrul proiectului sunt promovate peşterile Meziad, Vadu Crişului, Unguru Mare, Cetăţile Rădesei şiGălăşeni, Valea Iadului, Valea Sighiştelului, Valea Videi, Valea Roşia, Valea Finişului, Platoul carstic Vaşcău-Călugări, bisericile de lemn de la Sebiş, Brădet, Josani, Peştis, Beznea şi bisericile de zid de la Abram, Voivozi, Homorog, ceramica albă, vioara cu goarnă şi lada de zestre.

Consiliul Judeţean Bihor a demarat în luna martie 2011 proiectul „Călător prin Bihor", destinat atragerii de turişti în judeţ Bihor.  Valoarea acestuia este de peste 420.000 de lei, din care partea de cofinanţare suportată de CJ Bihor este de 6.790 de lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite