PROFESORI DE NOTA 10 Prodecanul scriitor admirat de studenţi

 PROFESORI DE NOTA 10  Prodecanul scriitor admirat de studenţi

Sorin Şipoş se dedică studenţilor şi studiilor din istorie

Profesorul Sorin Şipoş este devotat cursanţilor săi, însă fără să neglijeze cercetările ştiinţifice şi familia. Sorin Şipoş este prodecan al Facultăţii de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale, iar studenţii săi îl consideră un exemplu.

Profesorul are o relaţie deosebită cu tinerii cărora le predă, bazată pe încredere şi respect reciproc. Cu toate că are un program încărcat, în care cercetările şi studiile îi ocupă o mare parte din timp, profesorul nu îşi neglijează familia şi studenţii. De-a lungul cariere sale a publicat peste 20 de cărţi şi volume şi s-a transformat într-un model demn de urmat, în primul rând de fiul său, şi apoi de tinerii pe care îi ghidează spre o carieră de succes. Deşi pare absurd, între prodecanul de la Istorie – Geografie şi fiul acestuia de 8 ani există o adevărată concurenţă. „Băiatul meu a scos o carte de poezii şi spune că vrea să mă depăşească, ceea ce este foarte bine”, a explicat Sorin Şipoş.

Îndrăgit de studenţi

Studenţii au doar vorbe de laudă la adresa profesorului lor, pe care îl consideră un adevărat model de urmat în viaţă. La cursurile sale, niciunul nu îndrăzneşte să se plictisească, asta pentru că prodecanul reuşeşte de fiecare dată să le capteze atenţia. „Nu este uşor să înveţi istoria, dar nici imposibil, mai ales că profesorul nostru ştie cum să atragă şi să ne facă interesaţi”, a spus studentul Mădălin Cioloş.

Pentru toate activităţile şi acţiunile derulate împreună şi pentru studenţi, Sorin Şipoş nu a cerut să fie răsplătit în niciun fel, mulţumindu-se doar cu satisfacţia reuşitelor acestora. Totuşi, munca ştiinţifică a prodecanului a fost recunoscută de Academia Română. „Monografia «Silviu Dragomir – istoric» a fost aleasă din 120 de propuneri. Lucrarea este o monografie importantă a unui mare istoric român”, a mai precizat profesorul.

Premiat de Academia Română

Prodecanul Facultăţii de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale, profesorul universitar Sorin Şipos, a fost premiat de Academia Română cu distincţia „Dimitrie Onciul” pentru cartea „Silviu Dragomir – Istoric”, monografie publicată de profesor în anul 2008. El a fost ales dintr-un total de aproximativ 120 de propuneri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările