Profesoara de la medicină, acuzată că a luat mită în aur, mai are un an până la pensionare

Profesoara de la medicină, acuzată că a luat mită în aur, mai are un an până la pensionare

Michaela Timar

Profesoara cercetată pentru că ar fi luat mită o broşă de aur nu  mai are, de luni, dreptul, de a examina. Conducerea Universităţii din Oradea a decis să o suspende pe profesoara Michaela Timar, la domiciliul căreia poliţiştii au găsit plicuri cu bijuterii de peste 12.000 de lei, pe care era scris „cu drag, de la grupa...”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Michaela Timar (64 ani), profesoara acuzată că a luat mită o broşă de aur, pentru a-i trece pe studenţii de la medicină dentară la examenul de endocrinologie, a fost suspendată din activitatea de examinare a studenţilor de la Universitatea din Oradea (UO), în cursul zilei de luni. La percheziţiile făcute la domiciliul profesoarei, poliţiştii au găsit  aproximativ douăsprezece plicuri în care erau bijuterii în valoare de peste 12.000 de lei. Pe plicuri scria, „cu drag, de la grupa...".

Sancţionată mai drastic, după finalizarea anchetei

Decizia conducerii UO vine după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a început cercetarea penală a profesoarei. „Aşteptăm finalizarea anchetei, pentru a lua măsurile legale care se impun", a spus astăzi Cornel Antal, rectorul Universităţii din Oradea (UO). În aceasta dimineaţă, UO a fost felicitată de către ministrul învăţământului pentru reacţia promptă. „Ni s-a cerut toleranţă zero pentru astfel de cazuri", a spus Antal. Potrivit informaţiilor primite de la Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt la UO, cazul Michaelei Timar este primul de acest gen din Oradea, sau cel puţin primul descoperit.

Cadouri, pentru severitate

Timar este cadru universitar din februarie 1996 şi mai are un an până la pensionare. Alexandru Butuc, avocatul profesoarei, a declarat astăzi că aceasta este nevinovată. „Clienta mea nu cerut cadouri, în schimbul unor servicii. Cadourile au fost în semn de mulţumire din partea studenţilor, pentru că i-a tratat cu seriozitate. Este o femeie foarte severă, la care nu se trec examenele dacă ai absenţe sau nu stăpâneşti materia. Cineva i-a pus gând rău", a spus avocatul. Acesta a subliniat că studenţii i-au lăsat profesoarei cadoul pe masă şi că aceasta chiar le-a atras atenţia, în sala de curs, unde sunt şi camere de supraveghere, să nu îi încerce să-i dea „atenţii”.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările